Ankara tarjouskilpa: Huonekasvi myytiin 16 000 eurolla!

Ota nämä asiat huomioon huonekasvien hoidossa ja onnistut! 1:56
Näin hoidat huonekasveja oikein!

Kaksi ostajaa kävi rhaphidophora tetrasperma -lajin yksilöstä tarjouskilpaa viime hetkille saakka.

Uusiseelantilaisessa Trade Me -nettihuutokaupassa myytiin huonekasvi 27 100 dollarilla eli noin 16 000 eurolla.

CNN kertoo, että kyseessä oli rhaphidophora tetrasperma, jossa on yhdeksän lehteä. Kaksi ostajaa kävi kasvista kilpaa viime hetkille saakka sunnuntaina. Siitä tehtiin yhteensä 248 tarjousta

Myynti-ilmoituksen teki nimimerkki "Hurley88". Hän kertoi ilmoituksessa, että kasvi on noudettavissa Aucklandista.

Sivuston kallein kasvi

Trade me -sivuston edustaja Millie Silvester kertoo CNN:lle, että tuo kasvi oli kallein, joka heidän sivustollaan on koskaan myyty.

– Ankaran, viime minuuteille venyneen tarjouskilvan jälkeen ilmoitusta tuosta harvinaisesta kasvista oli käyty katsomassa yli 102 000 kertaa ja se oli seurannassa yli 1600 henkilöllä. Tämä todellakin kuvastaa sitä, miten paljon uusiseelantilaiset rakastavat huonekasveja, Silvester kertoo tiedotteessa.

Rhaphidophora Tetraspermaa voi tavata luonnossa Thaimaassa ja Malesiassa, kertoo uusiseelantilainen Royal Gardens at Kew -sivusto.

Keskivertohinta viherkasville Trade Me-sivustolla oli toukokuussa 2019 noin 34 dollaria, noin 20 euroa. Silvester kertoo, että toukokuussa 2020 keskimääräinen hinta oli 82 dollaria eli noin 48 euroa. Myyntiin on tullut myös enemmän harvinaisempia kasveja.

– Muutamassa vuodessa huonekasveista on tullut se juttu, jota kaikki haluavat. Olemme huomanneet hintojen nousevan, kun yhä useammat ovat niistä innostuneet, hän toteaa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun rhaphidophora tetrasperma -kasvi on kiinnostanut ostajia kovasti. Viime vuonna saman lajin yksilö yli myytiin myös melko sievoisella – joskaan ei näin huimalla – summalla

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat