Mainos

Animalia tuomitsee USA:n jalkaraudat

Eläinsuojeluliitto Animalia vaatii, että raudoilla pyydettyjen amerikkalaisten turkisten tuonti EU:n alueelle kielletään, ellei Yhdysvallat sitoudu selvästi jalkaraudoista luopumiseen.

Animalia pelkää, että EU tyytyy Yhdysvaltain kanssa neuvoteltuun kompromissiratkaisuun, ja luopuu suunnitellusta tuontikiellosta. EU:n ministerineuvosto käsittelee asiaa ensi maanantaina. Animalia vetoaa Suomen hallitukseen, että se äänestäisi kokouksessa Yhdysvaltain kanssa neuvoteltua sopimusta vastaan.

EU on sopinut Kanadan ja Venäjän kanssa jalkarautojen käytön kieltämisestä. Kanadassa sopimus tulee voimaan vuonna 2000 ja Venäjällä 2001.
Yhdysvalloille on neuvotellussa kompromissiratkaisussa myönnetty selvästi muita maita pidempi siirtymäkausi. Se jatkuu vuoteen 2003. Siirtymäkauden jälkeenkin rautoja voidaan käyttää "väliaikaisesti", kunnes käyttökelpoinen korvaava pyyntimenetelmä otetaan käyttöön.

EU on vuonna 1991 hyväksynyt päätöksen jalkarautojen kieltämisestä EU:n alueella. Sen mukaan jalkarautojen käytön sallivista maista ei saa tuoda EU:n alueelle 13 eri eläinlajin turkiksia. Majavat, näädät, piisamit, saukot ja kärpät kuuluvat kiellettyjen eläinlajien luetteloon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.