Mainos

Andeilla samoillut mies pakeni seksirikossyytteitä

Andeilla neljä kuukautta kadoksissa ollut uruguaylainen Raul Gomez Cincunegui joutuu syytteeseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Gomezia juhlittiin sankarina ja löytymistä pidettiin ihmeenä. Asetelma kääntyi päälaelleen eilen, kun Chilen viranomaiset kertoivat, että hänet on etsintäkuulutettu epäiltynä 8-vuotiaan pojan hyväksikäytöstä maan pääkaupungissa Santiagossa.

Gomez kertoi lähteneensä toukokuussa moottoripyörällään 1 200 kilometrin matkalle sukuloimaan Bella Uniónista Uruguaysta. Hänet nähtiin viimeisen kerran Chilessä, mistä hän oli suunnannut Argentiinaan. Moottoripyörä rikkoontui, ja hän jatkoi matkaansa jalkaisin ylittäen Argentiinan rajan laittomasti viranomaisten pelossa.

Sukulaisten mukaan hän eksyi talvisissa olosuhteissa vuoristossa taivallettuaan jalkaisin 200 kilometriä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Chilen-visiitin aikana. Gomez sai syytteen huhtikuun lopulla, mikä esti maasta poistumisen. Pidätysmääräys annettiin heinäkuussa sen jälkeen, kun hän ei ilmaantunut oikeuden istuntoon.

Gomez löytyi pahoin kuihtuneena Andien vuoristosta 4500 metrin korkeudesta San Juanissa Argentiinassa. Gomez oli säilynyt hengissä syömällä muun muassa vuorikiipeilijöiden majasta löytynyttä sokeria ja rusinoita. Hän painoi löydettäessä vain 40 kiloa ja toipuu koettelemuksistaan sairaalassa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.