Mainos

Andeilla kuukausia kadoksissa ollut selvisi elossa syömällä hiiriä

Eteläistä Latinalaista Amerikkaa kuukausia jännityksessä pitänyt katoamisdraama on päättynyt onnellisesti.

Uruguaylainen Raúl Gómez Cincunegui ehti olla kadoksissa neljä kuukautta. Hän oli lähtenyt toukokuussa moottoripyörällään 1 200 kilometrin matkalle sukuloimaan Bella Uniónista Uruguaysta. Hänet nähtiin viimeisen kerran Chilessä, mistä hän oli suunnannut Argentiinaan. Moottoripyörä oli rikkoutunut, ja hän jatkoi matkaansa jalkaisin.

Gómez löytyi eilen Andien vuoristosta lähes kolmen kilometrin korkeudesta San Juanissa Agrentiinassa. Hänet vietiin sairaalahoitoon San Juaniin.

Löytyi sattumalta

58-vuotias Gómez löytyi sattumalta. Hänet havainneiden paikallisten vesi-insinöörien oli tarkoitus mitata lumimäärää vuoristossa, mutta he joutuivat muuttamaan lentosuuntaansa kovan tuulen takia. He lensivät insinöörejä varten rakennetun talvisuojan yli, ja yksi kopterissa olleissa havaitsi että suojan ovi oli auki.

Insinöörit löysivät kivirakenteisesta suojasta Gómezin istuallaan, elimistö kuivuneena ja aneemisena.

”On ihme, että hän selvisi”

Gómez oli tullut toimeen syömällä suojassa ollutta ruokavarastoa. Niissä on yleensä sokeria, suolaa, ruokaöljyä ja aurinkokuivattua lihaa.

Gómez selvisi myös syömällä rusinoita ja pyydystämiään hiiriä, joita kerääntyy suojarakennukseen talvisin.

– Hän oli hyvin laiha, pelkkää luuta ja nahkaa, hän oli laihtunut yli 20 kiloa, San Juanin maakunnan kuvernöörin José Luis Gioja kertoo uruguaylaiselle El País -lehdelle.

– On ihme että hän selvisi. Tunnen vuoriston hyvin ja se on erittäin pirullinen. En tiedä olisiko hän selvinnyt enää viikkoa enempää, Gioja sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.