Mainos

Analyytikko: Tämän vuoksi Nokian syöksy pörssissä oli niin jyrkkä

Tulosvaroituksen tänään antanut matkapuhelinjätti Nokia syöksyi erittäin jyrkkään laskuun Helsingin pörssissä. Nokian osake putosi yli 17 prosenttia ja hinta jäi peräti alle viiden euron.

Pohjola-pankin analyytikko Hannu Rauhala arvelee, että rajua syöksyä selittää ainakin se, että moni taho odotti toiselta neljännekseltä enemmän, vaikka kukaan ei odottanutkaan mitään valtavan hyvää tulosta.

- Nokia antoi ensimmäisen neljänneksen aikana tarkan ohjeistuksen siitä, mihin suuntaan se on menossa. Näkyvyys liiketoimintaan parani selvästi. Nyt odotettiin sitä, että toinen neljännes on huono, mutta se olikin sitten huonompi kuin mitä esimerkiksi allekirjoittanut osasi odottaa, pohtii Rauhala.

Rauhalan mukaan vielä on liian aikaista sanoa, onko Stephen Elopin valitsema suunta oikea Nokialle.

- Tällä hetkellä eletään vielä sitä vanhaa Nokian maailmaa. Elopin valitsema tie sen sijaan edustaa tulevaa maailmaa. Kyseisestä tiestä ei ole mitään konkreettista vielä olemassa, on olemassa vain aikatauluja ja lupauksia, että vuoden viimeisellä neljänneksellä nähtäisiin uusia puhelimia. Näiden puhelimien varaan kyllä ladataan aika paljon tällä hetkellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.