Mainos

Ampujat tappoivat kirkkoväkeä Pakistanissa

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät tänään kirkkoon Pakistanin itäosassa sijaitsevassa Bahawalpurin kaupungissa surmaten ainakin 16 ihmistä. Moottoripyörillä liikkuneita hyökkääjiä oli poliisin saamien tietojen mukaan kuusi. Rynnäkkökiväärein aseistautuneet miehet ampuivat ensin kaksi kirkon ulkopuolella ollutta vartijaa ja tulittivat sitten silmittömästi kirkossa olleita ihmisiä. Haavoittuneita on kymmeniä.

Mikään ryhmä ei heti ilmoittautunut hyökkäyksen tekijäksi. Silminnäkijöiden mukaan hyökkääjät huusivat "Pakistan ja Afganistan, kristittyjen hautausmaa" sekä "Tämä on vasta alkua" tulittaessaan ihmisiä kirkon ulkopuolella. Sen jälkeen neljä hyökkääjää syöksyi ampuen sisälle kirkkoon ja huusi "Allah-u-Akbar" (Jumala on suuri).

"Selvä terrori-isku"

Presidentti Pervez Musharraf tuomitsi hyökkäyksen terrori-iskuna ja määräsi poliisin ottamaan kiinni syylliset, kertoi maan televisio.

-Hyökkäyksen metodi ja epäinhimillisyys viittaavat selvästi koulutettuihin terroristeihin. Haluan vakuuttaa kaikille, että me jäljitämme tekijät ja tuomme heidät oikeuden eteen, Musharraf sanoi.

Pakistanin vähemmistöjen asioista vastaava ministeri S. K. Tressler sanoi uutistoimisto Reutersille, että alueen kristittyjä oli uhkailtu jo useiden päivien ajan, mutta paikallisviranomaiset eivät olleet ottaneet uhkauksia riittävän vakavasti.

Poliiseja on määrätty vartioimaan kirkkoja viime kuussa Yhdysvalloissa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen. Monet pakistanilaiset kristityt ovat olleet huolissaan siitä, että Yhdysvaltain vastahyökkäyksestä vihoissaan olevat muslimit ottavat heidät hyökkäyksen kohteeksi.

Kristittyjä on noin prosentti Pakistanin 120 miljoonasta asukkaasta. Kyseessä oli viranomaisten mukaan ensimmäinen kristittyihin kohdistunut hyökkäys alueella, joka sijaitsee lähellä Intian rajaa. Shia- ja sunnimuslimien välillä sen sijaan on esiintynyt yhteenottoja, joissa on yhdeksän viime vuoden aikana kuollut ainakin 1200 ihmistä.

Kirkko, johon hyökkäys tehtiin, on paikallisten asukkaiden mukaan roomalaiskatolisen kirkon omistuksessa. Sitä käyttivät kuitenkin myös protestantit.

Quettassa jälleen levotonta

Kolme ihmistä kuoli ja ainakin 25 loukkaantui, kun bussissa räjähti pommi Quettan kaupungissa Pakistanin länsiosassa tänään. Useilla loukkaantuneista on vakavia vammoja. Kaksi kuolleista oli sotilaita.

Quettassa on ollut runsaasti mellakoita, joissa vastustetaan Pakistanin hallituksen antamaa tukea Yhdysvaltain iskuille Afganistaniin.

Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut vastuulliseksi hyökkäykseen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.