Mainos

Amos Andersonin näyttelyssä hätkähdyttävät kuvat

Amos Andersonin taidemuseossa on näytteillä töitä, jotka hätkähdyttävät ja poikkeavat täysin nykytaiteen trendeistä.

Ein kleines Monster- Pieni Hirviö - näyttelyn nuori tekijä Stiina Saaristo on lupauksena nostettu jo huippujen rinnalle arvostettuihin museonäyttelyihin.

Saaristo kääntää naiskuvat sekaisin tavaroita pursuavissa töissään, joissa yhdistyy pikkutytön ja naisen olemus.

Jättimäisiä uhmakkaita pikkutyttöjä lelujen ja sadun eläinhahmojen ympäröiminä teoksissa, joissa kasvot ovat aina aikuisen ja taiteilijan omat. Stiina Saariston naiset elävät leikkien ja satujen maailmassa, mutta ovat silti hätkähdyttäviä pikku hirviöitä. Maalauksissa yhdistyy nainen ja naisen sisällä elävä lapsi.

- Mä nyt olen vähän lapsenmielinen, niin mun on hirveän helppo muistaa, minkälaista oli olla se pikkutyttö. Loppujen lopuksi, jos aikuisena tulee joku ongelmatilanne, niin mä alan käyttäytyä kuin se viisivuotias pikku Stiina, kuvailee Stiina Saaristo.

Saariston taulujen hirviölapset melkein pursuavat tauluista ulos. Tyylikään ei ole virtaviivaisen modernia tai trendien mukaista. .

Yksityiskohtia on kaikkialla. Taiteilijan taulut syntyvät aikaa vievällä tekniikalla. Monet suuret työt on piirretty värikynillä. Lapsuuden aika kulkee aina mukana kuvissa.

- Että ne tunteet ja tämmoset muistokuvat, joita pienenä oli, mä löydän niitä ihan samoja vielä itsestäni, sanoo Saaristo.

(MTV3)

Katso Eija Bastmanin juttu (Kymmenen uutiset 18.01.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.