Poliisin ampuman teinin isä ja Obama vaativat: Lopettakaa väkivalta

Presidentti Barack Obama on esittänyt julkisen vetoomuksen Missourin osavaltion rajujen mielenosoitusten taltuttamiseksi.

Kaksi yötä jatkuneet ryöstelyt ja väkivaltaisuudet saivat alkunsa, kun poliisi ampui tummaihoisen teinipojan kuoliaaksi Fergusonin kaupungissa, Missourin osavaltiossa lauantaina. Tapaus on herättänyt raivoa, sillä silminnäkijöiden mukaan 18-vuotias Michael Brown oli aseeton. Poliisin mukaan Brown puolestaan hyökkäsi heidän kimppuunsa.

Nuorukaista oli ammuttu useammin kuin kerran. Kaikki luodin hylsyt olivat peräisin poliisin aseesta.

– Michael Brownin kuolintapaus on sydäntäsärkevä ja välitämme Michelle-vaimoni kanssa syvimmät surunvalittelumme hänen perheelleen ja läheisilleen. Tapaus on herättänyt vahvoja tunteita, mutta vetoan, että muistaisimme nuorta miestä ymmärryksellä toinen toistamme lohduttaen, ei haavoittaen, Obama totesi.

Brownin ystävät ja perheenjäsenet kokoontuivat pienimuotoiseen muistotilaisuuteen tiistaina. Myös Brownin isä vaati väkivaltaisten mielenosoitusten päättymistä.

– Haluan pojalleni oikeutta, mutta oikealla tavalla, Michael Brown vanhempi totesi pukeutuneena t-paitaan, jossa oli kuva Brownin pojasta vauvana sekä teksti: "Ei väkivaltaa".

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi aloitti tapauksen tutkinnan eilen. Pojan ampunut poliisi on palkallisella virkavapaalla tapauksen tutkimusten ajan. Hän on työskennellyt poliisissa kuusi vuotta.

Tapaus nosti esiin kahden ja puolen vuoden takaisen tapauksen, kun paikallisena naapurivahtina toiminut George Zimmerman ampui aseettoman tummaihoisen teinin, Trayvon Martinin. Zimmerman vetosi itsepuolustukseen, ja hänen murhasyytteensä kaatuivat oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat