Mainos

Amerikkalaisten luottamus hallitukseen murenee

Amerikkalaiset ovat menettämässä luottamuksensa siihen, miten hallitus on vastannut Yhdysvaltoihin kohdistuneisiin terrori-iskuihin ja siihen, miten se hoitaa pommituksia Afganistanissa, paljasti tuore mielipidemittaus tänään.

New York Times -lehden ja CBS-uutiskanavan tilaaman tutkimuksen mukaan luottamus presidentti George W. Bushiin ja kongressiin on edelleen korkea. Amerikkalaiset eivät kuitenkaan enää usko yhtä voimakkaasti hallituksen kykyyn ottaa kiinni tai surmata terrorismista epäilty Osama bin Laden.

Yleisön usko horjuu myös siinä, että hallitus pystyisi ylläpitämään kansainvälistä terrorismin vastaista liittoutumaa tai suojelemaan kansalaisia mahdollisilta uusilta iskuilta. Vain 18 prosenttia uskoi, että hallitus kykenee suojelemaan heitä terrorismilta. Edellisessä tutkimuksessa luku oli 35 prosenttia. Vain 28 prosenttia vastanneista sanoi olevansa hyvin varmoja siitä, että bin Laden saadaan kiinni tai surmattua. Edellisessä mittauksessa luku oli 38 prosenttia.

Vastanneista 58 prosenttia sanoi, että he luottavat verraten hyvin hallitukseen. Loput luottavat vain vähän tai eivät ollenkaan hallituksen toimiin. Presidentti Bushiin oli vastanneista tyytyväisiä 87 prosenttia ja 67 prosenttia oli sitä mieltä, että kongressi hoitaa työnsä hyvin.

Tutkimukseen osallistui yli tuhat täysikäistä amerikkalaista. Sen virhemarginaali oli kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.