Cameron, 27, sairastui koronavirukseen kaikista varotoimenpiteistä huolimatta: "Kävin vain ruokakaupassa kahdesti"

Näin teet itsellesi tai läheisellesi maskin minuutissa – Muista, tekemäsi maski ei ole henkilönsuojain! 1:50
Näin teet maskin minuutissa. Maski ei suojaa koronavirukselta sinua, mutta saattaa estää sinua tartuttamasta muita.

Koronavirukseen sairastunut amerikkalaismies kertoo viruksen “huijaavan” kantajaansa. Vaikka olo saattaisi hetkellisesti tuntua paremmalta, miehen mukaan tauti iskee pian uudelleen ja voimalla.

Massachusettsissa asuva Cameron Karosis alkoi jo maaliskuun alussa työskennellä kotoa käsin ja kävi kodin ulkopuolella vain hoitamassa ruokaostokset. Siitä huolimatta kaikin puolin terve ja liikunnallinen 27-vuotias sairastui koronavirukseen.

Cameron kertoi WBZ-TV-uutisasemalle, että sairaus alkoi niskakipuna maaliskuun 19. päivänä, mutta kehittyi lopulta koko kehon kattavaksi säryksi.

Sitten saapuivat migreeni, kuume ja hikoilu ja niiden myötä univaikeudet. Cameron yritti päästä koronavirustestiin, mutta oireet eivät olleet tarpeeksi vakavat. Pian iskivät kuitenkin covid-19-taudille erityisen ominaiset hengitysvaikeudet. Cameronin mukaan sisään hengittäessä eteen tuli yllättäen “murtumispiste”, jolloin alkoi yskiminen. Kipu tuntui keuhkojen alaosassa, mies kuvailee.

– Ja kun yrität olla hengittämättä joko syvään tai kevyesti, tuntuu kuin joku istuisi rintasi päällä.

Kun Cameron lopulta testattiin koronaviruksen varalta, hän sai positiivisen tuloksen neljässä päivässä.

"Se huijaa"

Miehen mukaan koronaviruksen aiheuttaman taudin oireet tulivat aaltoina.

– Se huijaa. On viikko, jolloin voi huonosti. Sitten sitä alkaa voida paremmin. Kuume laskee, ja sitten se tuleekin tosissaan takaisin, ja niin kävi minulle.

Pahimman vaiheen aikana Cameron kiidätettiin sairaalaan, jossa häntä hoidettiin useita tunteja. Vaikka mies sitä jo pelkäsikin, hän ei lopulta tarvinnut hengityslaitetta. Cameron sai päättää, jäisikö sairaalaan vai menisikö kotiin sairastamaan. Mies päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon, jotta sairasvuode olisi vapaana jollekulle, joka tarvitsisi sitä enemmän.

Cameron avautui kokemuksestaan myös Facebookissa. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kävin vain ruokakaupassa kahdesti"

Nyt Cameron haluaisi viestiä kaikille, ettei kukaan ole virukselle immuuni.

– Kävin vain ruokakaupassa kahdesti. Kun kävin, käytin hanskoja. Hävitin ne välittömästi. En käyttänyt samaa paria koko päivää. Ja sain sen silti. Voit olla terve. Voit tehdä kaiken oikein. Voit käyttää hanskoja. Voit käyttää maskia. Voit tehdä kaiken oikein, eikä se välttämättä takaa mitään, mies muistuttaa paikallisaseman haastattelussa.

Facebook-päivityksessään mies huomauttaa, että oli omaehtoisessa karanteenissa jo noin viikko aiemmin kuin muut hänen tuntemansa ihmiset, eikä sekään riittänyt. Cameron kertoo pidättäneensä hengitystä aina jonkun kulkiessa ohi ja pitäneensä etäisyyttä ihmisiin. Päivityksessään mies kertoo, ettei voi ymmärtää kuvia liikenneruuhkista tai ruuhkautuneista rannoista.

– Ihmisiä kuolee, mies muistuttaa, ja rukoilee ihmisiä pysymään kotona.

Myös moni muu nuori koronavirukseen sairastunut on varoittanut taudin voivan iskeä keneen tahansa. Lue varoittavat tarinat:

Lue kaikki koronaviruksesta.

Lue myös:

    Uusimmat