Mainos

Älyvaate rauhoittelee tuohtunutta käyttäjäänsä

Älyvaatteet saattavat pian auttaa käyttäjiään selviämään nykyelämän stressitilanteista. BBC kertoo teknologiasivuillaan älyvaatteiden prototyypeistä, jotka seuraavat sensoreiden avulla käyttäjänsä elintoimintoja - mm. lämpötilaa, hengitystä ja sydämensykettä.

Vaatteet ovat älypuhelimen välityksellä yhteydessä tietojärjestelmään, joka analysoi kerätyn tiedon selvittääkseen siten käyttäjän mielentilan. Tämän jälkeen käyttäjälle lähetetään vaatteiden hupun yhteydessä oleviin kaiuttimiin ja LED-näyttöön mm. musiikkia, ystävien nauhoitettuja tervehdyksiä, tekstiä ja kuvia, joiden tarkoitus on rauhoittaa tai tarjota tukea käyttäjälle.

Vaatteen ovat kehittäneet Barbara Layne kanadalaisesta Concordian yliopistosta sekä Janis Jefferies Goldsmithsin Collegesta. Prototyyppi oli näytteillä Montrealissa järjestetyssä kongressissa.

Kokonaan toinen asia on, miten hyvin vaate käytännössä toimii "tunteiden tulkitsijana". Varmin mittari mielentilan mittaamiseen saattaa sittenkin olla käyttäjä itse, joka voi vaikka ihan soittaa ystävälleen juuri silloin kun tuntee tarvitsevansa tukea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.