Mainos

Alpit hukkuvat lumeen – hiihtokausi jatkuu

Kuva:EPA

Alppien lumitilanne on niin hyvä, että moni keskus miettii laskettelukauden pidentämistä. Iso osa Keski-Euroopan hiihtokeskuksista sulkee huhtikuun puolivälissä pääsiäisen jälkeen, tai viimeistään huhtikuun lopussa.

– Monissa kohteissa on sellainen tilanne, että yli 2000 metrissä sijaitsevilla hiihtoalueilla on lunta yli kolme metriä. Ja noin tuhannessa metrissä sijaitsevissa kylissäkin lunta on yhä noin metri. Se on aika harvinaista maaliskuun puolivälissä, sanoo STS Alppimatkojen toimitusjohtaja Harri Kaijanto.

– Kaikkiaan talvi Alpeilla on ollut ihan loistava. Talvi alkoi aikaisin, lumi tuli aikaisin. Tilanteesta hyötyy koko alueen matkailuelinkeino, eli muun muassa hotellit, ravintolat, hissiyhtiöt ja matkajärjestäjät, Kaijanto jatkaa.

– Moni keskus miettii nyt kauden pidentämistä. Keskuksia saatetaan tänä keväänä pitää auki normaalia pidempään ainakin viikonloppuisin, Kaijanto tietää.

Hyvä vuosi

Suomessa on eri lähteistä riippuen 600 000 - 800 000 laskettelun harrastajaa. Hiihtomatkat myivät tänä talvena kohtalaisen mukavasti.

– Syyskuussa, kun USA:n talouskriisi alkoi, olimme myyneet 60 prosenttia talven matkoista. Tammikuun matkoista myimme 98 prosenttia täydellä hinnalla. Tammikuun myynti säätelee koko talven myyntiä, STS:n talvi oli erinomainen, Kaijanto valottaa.

– Tammi- ja helmikuu myivät normaalisti, viime vuoden tapaan. Maaliskuu ei ollut niin hyvä kuukausi. Vähän ihmettelimme, että myynti pieneni siihen ajankohtaan, kun Alpeilla on parhaat kelit ja paljon lunta, You Travelin toimitusjohtaja Mikko Suomi miettii.

– Syynä vaisuun maaliskuuhun on varmasti taloudellinen tilanne, Suomi jatkaa.

Alppien hyvällä lumitilanteella on myös pieni negatiivinen vaikutus.

– Tilanne tuo pieniä ongelmia kesän vaellusmatkojen aloittamisen suhteen. Meidän pitäisi aloittaa vaellusmatkat Alpeille 22. toukokuuta, mutta nyt asiaa pitää miettiä. Lumessa on vähän hankala vaeltaa, Kaijanto nauraa.

Katso maailman sää: www.mtv3.fi/saa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.