Alonso: En ole koskaan pyrkinyt ykköskuskiksi

Ferrarin uusi tähtikuljettaja Fernando Alonso kiistää puheet siitä, että hän tulisi talliin ykköskuskin paikka mielessään.

- En ole koskaan pyytänyt ykköskuskin paikkaa missään tallissa, vaikka niin onkin väitetty, Alonso sanoi Ferrarin mediapäivillä El País -lehden verkkoversion mukaan.

Alonso siirtyi McLarenille 2007 kaksinkertaisena maailmanmestarina, mutta ajautui vaikeuksiin tallitoverinsa Lewis Hamiltonin kanssa, kun brittitulokas osoittautui yllättävän nopeaksi. Espanjalaiskuski pitää kaikesta huolimatta itseään joukkuepelaajana.

- Tulin Ferrarille tekemään joukkuetyötä ja työskentelemään yhdessä kaikkien kanssa, jotta saisimme parhaan mahdollisen auton. En ole vaatinut mitään enkä halua erityiskohtelua. Teen kuitenkin töitä 110 prosentin tehokkuudella ja vaadin että talli tekee samoin, muuten homma ei toimi. On kuitenkin selvä asia, että en halua olla kakkoskuski, kuten minulle kävi 2007, Alonso sanoi.

Uuden tallitoverinsa Felipe Massan kanssa Alonso on vuosien varrella ottanut yhteen ainakin kerran, Euroopan GP:n 2007 jälkeen. Tuolloin Massa syytti kisan jälkeen Alonsoa vaarallisesta ajosta.

- On totta, että meillä oli joskus ollut pieniä ongelmia, mutta ne on ratkaistu. Minulla on tallikaveri, joka tuntee tallin hyvin ja voi auttaa minua. Pystymme muodostamaan erittäin vahvan kaksikon. Olemme varmasti kummatkin kilpailukykyisiä, Alonso vakuutteli.

Alonso: Ferrari on unelmien täyttymys - katso video MTV3 Katsomosta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat