Ällistyttävä turpasauna Valioliigassa! Newcastlen maalirohmuilu kipusi ennätyksen tuntumaan

Arsenalin ja Tottenhamin väliset jalkapallokohtaamiset kuuluvat perinteisesti Englannin Valioliigan kiihkeimpiin, ja sunnuntaina joukkueet päätyivät 2–2-tasapeliin.

Lontoon paikallisottelun yksi suurista hahmoista oli Tottenhamin eteläkorealaistähti Son Heung-min, joka viimeisteli vierasjoukkueen molemmat osumat.

Arsenal hallitsi avauspuoliaikaa pitkään ja siirtyi 26. peliminuutilla johtoon, kun kotijoukkueen Bukayo Saka laukoi ja pallo kimposi Tottenhamin Cristian Romeron jalasta omaan maaliin.

Tottenham sai avauspuoliajan lopussa koneensa käyntiin ja tasoitti 42. minuutilla Sonin lauottua pallon verkon perukoille James Maddisonin hienosta esityöstä.

Arsenal aloitti toisen puoliajan vahvasti ja siirtyi 54. minuutilla johtoon Sakan rangaistuspotkulla.

Hyvän toisen puoliajan pelanneen Tottenhamin vastaus tuli välittömästi, kun Maddison riisti pallon Jorginholta ja syötti pelivälineen Sonille, joka viimeisteli varmasti. Jorginho tuli loukkaantuneen Declan Ricen tilalle toiselle puoliajalle.

Liverpool ja Brighton jälleen vahvoja

Arsenal ja Tottenham eivät ole hävinneet tällä kaudella yhtään liigapeliään. Kummallakin on koossa kuudesta ottelustaan 14 pistettä. Vielä paremmin kautensa ovat käynnistäneet Liverpool ja Brighton, jotka juhlivat sunnuntaina voittoja.

Liverpool on voittanut kuudesta kamppailustaan viisi ja pelannut kerran tasan. Jürgen Kloppin valmentaman joukkueen edellä on vain Manchester City.

Liverpool nappasi sunnuntaina 3–1-kotivoiton West Hamista. Mohamed Salah laukoi Liverpoolin 16. minuutilla rangaistuspotkusta johtoon. Jarrod Bowen pukkasi West Hamin tasoihin avauspuoliajan lopussa.

Toisella puoliajalla kotijoukkue karkasi voittoon Darwin Nunezin ja Diogo Jotan maaleilla.

Brighton juhli 3–1-kotivoittoa Bournemouthista. Ottelun ykköshahmo oli Kaoru Mitoma, joka viimeisteli kahdesti. Brighton on kerännyt 15 pistettä ja on kolmossijalla.

Newcastlelta tyrmäysisku

Vierasjoukkue Newcastle tyrmäsi Sheffield Unitedin ja voitti 8–0. Newcastlen kaikille maaleille merkittiin eri tekijä. Kautta aikain suurin voittomarginaali Valioliigassa on 9–0.

Chelsean surkea alkukausi jatkui 0–1-kotitappiolla Aston Villalle. Kotijoukkueen urakka vaikeutui 58. minuutilla, kun Malo Gusto katseli punaista korttia. Ollie Watkins laukoi 73. minuutilla Aston Villan maalin.

Lontoolaisjätti Chelsea on kerännyt kuudesta ottelustaan viisi pistettä ja on sijalla 14.