Amsterdamissa puhkesi täysi sekasorto – suurseuran ottelu jouduttiin keskeyttämään

Hollannin suurseura Ajaxin kotiottelu arkkivihollista Feyenoordia vastaan jouduttiin keskeyttämään rajun mellakoinnin vuoksi.

Amsterdamissa pelattu ottelu jäi kesken toisen puoliajan alussa, kun vierasjoukkue johti 3–0. ESPN:n mukaan tyytymättömät kannattajat alkoivat heittää kentälle soihtuja.

– Yksi Hollannin tärkeimmistä otteluista on keskeytetty. Se on vakavaa. Kaikki ovat vihaisia ja surullisia tämän vuoksi. Ajaxin toimitusjohtaja Jan Van Halst kommentoi.

Ajaxin alkukausi on ollut surkea. Joukkue on Eredivisiessä vasta sijalla 14. Se on voittanut yhden ottelun. Viime kaudella seura sijoittui sarjassa kolmanneksi. Ajax jäi ilman paikkaa Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa 13 kauteen.

Alankomaiden jalkapalloliiton käytäntöjen mukaan pääsarjan ottelut keskeytetään ensimmäisen häiriökäyttäymisen johdosta 10 minuutin ajaksi. Tässä tapauksessa tauko ei auttanut, vaan tavaraa lensi kentälle lisää. 

Häiriökäyttäyminen levisi viestipalvelu X:ään ladattujen videoiden perusteella myös stadionin sisätiloihin. Yhdellä videolla ihmiset rikkovat stadionin pyöröovea savupanoksen levitessä ympäristöön. Videon näet täältä

Lue myös:

    Uusimmat