Mainos

Alkolukolle ehdotetaan kolmivuotista koeaikaa

Autoilijan alkolukolle ehdotetaan kolmen vuoden koeaikaa. Kokeilulla halutaan löytää uusia keinoja rattijuopumuksen ja siihen liittyvien onnettomuuksien vähentämiseksi.

Työryhmä ehdottaa alkolukolle kolmivuotista käyttökokeilua, joka alkaisi ensi vuoden alusta. Alkolukko olisi vapaaehtoinen vaihtoehto rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta määrätylle ehdottomalle ajokiellolle. Kuljettajan olisi käytettävä alkolukkoa vuosi tai se aika, jonka hänelle määrätty yli vuoden mittainen ajokielto kestää.

Kokeilun toteuttamista selvittänyt työryhmä luovutti mietintönsä liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle tänään Helsingissä.

Alkolukkokokeilu edellyttäisi erikseen säädettyä lakia sekä muutosta tieliikennelakiin.

Alkolukko on laite, joka estää ajoneuvon käynnistymisen, jos kuljettajan hengitysilmassa on alkoholia veren 0,2 promillen pitoisuutta vastaava määrä. Lisäksi kuljettajan on puhallettava laitteeseen satunnaisesti ajon aikana.

Kokeilun tavoitteena olisi löytää uusia keinoja rattijuopumuksen ja siihen liittyvien onnettomuuksien vähentämiseksi. Kansainvälisten kokemusten perusteella alkolukko estää tehokkaasti käyttöaikanaan rattijuopumusten uusimisen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.