Mainos

Alkoholisti sairastuttaa läheisiään henkisesti

Alkoholistien aikuisten lapset -seura (ALL) juhlii tänään 20-vuotista toimintaansa Suomessa.

Alkoholia liikaa käyttävä voi sairastuttaa useita läheisiään henkisesti. Isän tai äidin juominen aiheuttaa hallaa etenkin lapsille. Lapsi kärsii, koska hänen tunteilleen ja tarpeilleen ei jää tilaa. Alkoholistien aikuisten lapset -seuran (AAL) mukaan lapsi omaksuu lopulta rooleja, jotka aiheuttavat paljon haittaa aikuisena.

AAL juhlii tänään 20-vuotista toimintaansa Suomessa. Seuran vertaistukiryhmiä toimii eri puolilla Suomea, ja ne ovat avoimia kaikille, jotka ovat kasvaneet alkoholistisissa tai muuten toimimattomissa perheissä.

Ryhmissä ei toimi terapeutteja tai toiminnan johtajia, vaan kukin kertoo vuorollaan muistojaan, tunteitaan ja ajatuksiaan. AAL:n mukaan kokemusten jakaminen, ymmärrys ja hyväksyntä ovat tervehdyttäviä.

Seuran mukaan perhe, jonka ilmapiiriä hallitsee alkoholismi, työnarkomania, kiihkouskovaisuus, väkivalta tai tunnekylmyys, aiheuttaa rutkasti kärsimystä lapselle.

Lapsi saattaa omaksua erilaisia rooleja, esimerkiksi ylikiltteyden, ylivastuullisuuden, vastuuttomuuden tai välinpitämättömyyden. Sairaan kodin perintö voi aiheuttaa levottomuutta, pelokkuutta, agressiivisuutta ja huonoa itsetuntoa. Seura korostaa, että käyttäytymismalleista voi vapautua, kun ne tiedostaa.

Seuran toiminnasta saa lisää tietoa internetosoitteesta www.aal.fi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.