Mainos

Alitalia vähentämässä 5000 työntekijää

Vuosina 2005 ja 2006 toteutettavat irtisanomiset uhkaavat joka neljättä konkurssikypsän lentoyhtiön työntekijää.

Italialaisen lentoyhtiön Alitalian johto on ryhtynyt viimeiseen yritykseen pelastaakseen yhtiönsä konkurssilta.

Pelastussuunnitelmaan kuuluu yhtiön jakaminen kahtia ja 5000 työntekijän irtisanominen. Irtisanomiset koskevat joka neljättä yhtiön työntekijöistä, ja niiden avulla on tarkoitus säästää arviolta 315 miljoonaa euroa vuosien 2005 ja 2006 aikana.

450 lentäjän, 1050 lentohenkilökunnan jäsenen ja 1440 huoltohenkilökunnan edustajan irtisanomisilla pyritään ammattiyhdistyksen edustajan mukaan vain paikkaamaan yhtiön tappioita, joita syntyi tämän vuoden vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 330 miljoonaa euroa.

Italian valtion omistamaa Alitaliaa uhkaa konkurssi kuukauden sisällä, ellei yhtiö saa 400 miljoonan euron lainaa helpottamaan rahapulaansa. Valtion takaaman lainan saanti on kuitenkin kiinni ammattiliittojen siunauksesta, jota ei näillä näkymin ole luvassa. Liitot vastustavat pelastussuunnitelmia, joiden ne katsovat rokottavan yhtiön 22 000 työntekijää.

Alitalian johto on kieltäytynyt vahvistamasta suunnitelmien yksityiskohtia.

Suunnitellun kahtiajaon jälkeen Alitalia Fly -yksikön 7800 työntekijää keskittyisivät lentoliikenteen hoitamiseen ja Alitalia Service puolestaan huolehtisi lentokenttätoiminnasta 8500 työläisen voimin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.