Aleksandr Ovetshkin avasi joukkuekaveriensa vahvan reaktion, kun hän lähti Venäjälle

Venäläinen NHL-jääkiekkoilija, Washington Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin kertoo joukkuekaveriensa olleen peloissaan, kun hän oli menossa Venäjälle.

Venäläiset jääkiekkoilijat ovat saaneet pelata Ukrainan sodan aikanakin ilman rajoituksia ulkomaisissa sarjoissa, Pohjois-Amerikan huippusarja NHL:ää myöten. Washington Capitalsin pitkäaikainen kapteeni Aleksandr Ovetshkin sanoo joukkuekaveriensa kohdelleen häntä hyvin myös tänä aikana.

– Tietysti alkuun oli vaikeaa joka puolelta. Nyt ihmiset ymmärtävät, että tämä on elämää, tämä on tilanne, Ovetshkin sanoi KIONille Championatin siteeraamassa haastattelussa.

Tilanne, jossa sodan hyökännyt osapuoli Venäjä murjoo Ukrainaa keinoja kaihtamatta, monin paikoin siviilejäkään säästämättä.

Ovetshkinin mukaan "jätkien kanssa keskustellaan totta kai".

– He kyselevät, miten menee. He olivat todella peloissaan, kun olin matkustamassa kotiin. He kysyivät: "Etkö ole peloissasi?" Mutta miksi minun pitäisi olla peloissani mennessäni kotiin, mitä väärää siinä on? 

Ovetshkin myös puolusti venäläispelaajien arvoa NHL:ssä.

– Ilman venäläisiä urheilijoita NHL olisi menettänyt paljon: rahaa, faneja ja suosiota. Haluan ihmisten tulevan pitämään hauskaa ilman negatiivisia tunteita.

37-vuotias Ovetshkin on NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä toisena 822 runkosarjaosumallaan. Hänen edellään on vain Wayne Gretzky, joka iski 894 NHL:n runkosarjamaalia.

 

Lue myös:

    Uusimmat