Aleksandr Ovetshkinista on tulossa hylkiö – venäläistähden kasvot vedetään nyt pois lukuisista mainoksista

Aleksandr Ovetshkinin maine on alkanut kärsiä pahoja vaurioita Pohjois-Amerikassa, jossa on nostettu entistä hanakammin esiin NHL-tähden läheiset välit Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin.

Presidentti Vladimir Putinin puolesta kampanjoinut ja julkisuudessa hänen kanssaan useasti esiintynyt Washington Capitalsin venäläiskapteeni Aleksandr Ovetshkin on muuttumassa supertähdestä hylkiöksi Pohjois-Amerikassa.

Ovetshkinin maine on alkanut heikentyä Ukrainan sodan sytyttyä, eikä hyökkääjä varsinaisesti saanut tilannetta rauhoitettua kommentoidessaan Venäjän toimintaa Ukrainassa viime viikolla.

Sen sijaan, että Ovetshkin olisi tuominnut Venäjän hyökkäyksen naapurimaahansa, hän vain ilmaisi toivovansa sodan pikaista loppumista.

– Se on vaikea tilanne. Perheeni on Venäjällä ja elämme nyt pelottavia aikoja. Samalla ei kuitenkaan voi tehdä mitään. Voimme vain toivoa, että se loppuu pian ja kaikki järjestyy.  Ei enää sotaa, kiitos. Sillä ei ole merkitystä, että ketkä ovat sodassa, Venäjä, Ukraina, muut maat. Uskon, että elämme maailmassa, jossa meidän täytyy elää rauhassa, Ovetshkin totesi.

Haastattelun jälkeen kritiikki Ovetshkinia kohtaan vain yltyi, ja nyt pelaaja on alkanut menettää merkittäviä sponsoreitaan Pohjois-Amerikassa.

Viimeisimpänä henkivakuutusyhtiö MassMutual on vetänyt Ovetshkinin pois mainoskampanjastaan. Yhtiö kertoi ratkaisustaan Reutersille tiistaina, mutta ei perustellut päätöstään sen tarkemmin.

Aiemmin myös jääkiekon tunnetuimpiin ja suurimpiin välinevalmistajiin lukeutuva CCM ilmoitti lopettavansa kaiken mainostamisen Ovetshkinin ja muiden venäläisten NHL-pelaajien kasvoilla.

– Vaikka Ovetshkin ei ole vastuussa Venäjän hallituksen toiminnasta, me päätimme olla käyttämättä häntä missään CCM:n maailmanlaajuisessa viestinnässä toistaiseksi, CCM:n toimitusjohtaja Marrouane Nabih kertoi kanadalaiskanava TSN:lle.

Lue myös:

    Uusimmat