NHL-tähti paljastaa: näin Aleksandr Ovetshkinin Putin-kytkökset käsitellään pukukopissa – "Olemme yhdessä päättäneet"

Horjuuko Putinin valta ja miten asetelma Ukrainan kanssa on muuttunut? Haastattelussa UPIn johtava tutkija 3:10
Horjuuko Putinin valta ja miten asetelma Ukrainan kanssa on muuttunut? Haastattelussa UPIn johtava tutkija.

Ruotsalainen jääkiekkotähti Nicklas Bäckström on kertonut suhteestaan Aleksandr Ovetshkiniin. Washington Capitalsin huippuhyökkääjät ovat aina tunnettu hyvinä ystävinä, eikä side heidän välillään ole heikentynyt kuluneen vuoden tapahtumista huolimatta.

Venäjän käydessä sotaa Ukrainassa, on Ovetshkin ilmaissut avoimesti tukevansa maan presidentti Vladimir Putinia. 36-vuotias on kerännyt valtaisaa kritiikkiä ympäri maailmaa, mutta seurajoukkueen sisällä pidetään aihetta tabuna.

– Minä ja "Ovi" olemme yhdessä päättäneet, ettemme puhu lainkaan politiikasta ja siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Sama pätee pukukopissa. Kukaan ei puhu siitä, Backström sanoi Expressenille.

Backström ei kuitenkaan ujostellut ilmaista omaa, henkilökohtaista mielipidettään Ukrainassa käytävästä sodasta.

– On todella kauheaa, mitä siellä tapahtuu. Lapset, aikuiset, viattomat, kaikki jotka kärsivät. Se on kauheaa. Minusta tuntuu pahalta, kun näen televisiokuvaa Ukrainasta, ruotsalainen selventää.

Backström ja Ovetshkin ovat pelanneet 15 kautta yhdessä Washingtonissa. Kaksikko voitti ensimmäisen Stanley Cupinsa yhdessä vuonna 2018. Backström oli ensimmäinen pelaaja, jolle Ovetshkin ojensi pokaalin loppusummerin käynnistäneissä mestaruusjuhlissa.

Backström mainitsi Expressenin haastattelussa kutsuneensa Ovetshkinin myös häihinsä viime heinäkuussa. Capitals-kapteeni ei kuitenkaan päässyt paikalle.

Kumpikin veteraani allekirjoitti hiljattain uuden jatkosopimuksen, minkä myötä heidät nähdään Yhdysvaltojen pääkaupungissa ainakin kauteen 2024-25 saakka.

Lue myös:

    Uusimmat