NHL-supertähti Aleksandr Ovetshkin asteli vihdoin median eteen – jakoi mielipiteensä Venäjän sotatoimista

Mitä uutta Ukrainan tilanteessa? Ulkoministeri Haavisto kertoo 4:52
Katso videolta tuoretta päivitystä Ukrainan tilanteesta.

Jääkiekon NHL:ssä Washington Capitalsia edustava Aleksandr Ovetshkin kommentoi The Athleticin haastattelussa ensimmäistä kertaa Venäjän sotatoimia.

Putinin tukijana tunnettua Ovetshkinia yritettiin saada median eteen siitä lähtien, kun Venäjän ja Ukrainan tilanne kiristyi. Ovetshkin jätti kuitenkin Washingtonin ja New York Rangersin välisen ottelun lehdistötilaisuuden väliin. Nyt supertähti on rikkonut hiljaisuuden.

– Se on vaikea tilanne. Perheeni on Venäjällä ja elämme nyt pelottavia aikoja. Samalla ei kuitenkaan voi tehdä mitään. Voimme vain toivoa, että se loppuu pian ja kaikki järjestyy, Ovetshkin sanoi.

Venäläistähti esitti vetoomuksen kotimaalleen.

– Ei enää sotaa, kiitos. Sillä ei ole merkitystä, että ketkä ovat sodassa, Venäjä, Ukraina, muut maat. Uskon, että elämme maailmassa, jossa meidän täytyy elää rauhassa, Ovetshkin totesi.

Ovetshkinilta kysyttiin, että tukeeko hän yhä Putinia Ukrainaan hyökkäämisen jälkeen.

– Hän on minun presidenttini. Mutta, en ole mukana politiikassa. Olen urheilija ja toivon, että kaikki loppuu pian. Se on vaikea tilanne molemmille osapuolille. Kaikki loppuu toivon mukaan. En kontrolloi tätä tilannetta, Ovetshkin päätti.

Lue myös:

    Uusimmat