Aleksandr Bolshunovin julkaisu sai ruotsalaistähden suivaantumaan – "Oliko se kannanotto?"

Tältä näyttää Ukrainassa – MTV:n toimittaja raportoi 4:42
MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen raportoi tuoreimmat tilannepäivitykset Ukrainasta maanantaiaamuna.

Maastohiihtomaailman huomio kohdentui viikonloppuna Holmenkollenin maailmancupin kilpailuihin Oslossa. Samaan aikaan kansainvälisten kilpailuiden ulkopuolelle Venäjän Ukrainassa käymän sodan vuoksi suljetut venäläisurheilijat kävivät omia mittelöitään kotimaassaan. Silti venäläisten toiminta puhutti myös Norjassa.

Joukko venäläisiä kärkihiihtäjiä osallistui sunnuntaina Deminon hiihtomaratonille Jaroslavlissa. Miesten kilpailun voiton vei Aleksandr Bolshunov hurjalla suorituksella. Lisää Bolshunovin hiihdosta voit lukea alla olevasta linkistä. 

Vaikka Bolshunov ja muut venäläiset olivat poissa maailmancupista, riitti heistä silti puhuttavaa Oslossa. Ruotsalaishiihtäjä Jens Burman kiinnitti huomionsa Bolshunovin Instagram-julkaisuihin. Venäläismestari julkaisi lauantaina itsestään kuvia, joissa hän hiihtää yllään vanhanaikainen hiihtoasu. Jalassaan Bolshunovilla ovat puusukset.

Kuvien yhteyteen Bolshunov oli kirjoittanut tekstin "Neuvostoliitto vuonna 1980".

Burmania Bolshunovin julkaisu ei huvittanut. Ajankohta Neuvostoliittoa ihannoivan kuvan julkaisemiselle oli huono.

– Olin yllättynyt, kun näin sen. Minusta se näytti hyvin erikoiselta, Burman sanoi Expressenin mukaan.

– Hänen pitäisi ymmärtää, että nyt ei ole oikea aika kirjoittaa jotakin tuollaista. Vai oliko se kannanotto Bolshunovilta? En tiedä, mutta toivottavasti ei ollut.

Venäläisurheilijat on suljettu maastohiihdossa ja lähes kaikissa muissa lajeissa ulos loppukauden kilpailuista, mitä venäläisurheilijat ovat kritisoineet. Venäjän olympiakomitean viestijoukkueen kultaan Pekingin olympiaviestissä ankkuroinut Veronika Stepanova piti päätöstä epäoikeudenmukaisena. Maailmancupin kokonaiskilpailun voittava Natalija Neprjajeva puolestaan suomi kovin sanoin Venäjän joukkueen sulkemista viime hetkellä Pekingin paralympialaisista.

Burmanin mielestä venäläisurheilijoiden sulkeminen ulos kilpailuista on välttämätöntä vallitsevassa tilanteessa.

– Ymmärrän, että he tuntevat olonsa hyljeksityiksi, mutta samalla... Minusta Venäjää vastaan täytyy käyttää niin kovia toimia kuin mahdollista. On hirvittävää, mitä he tekevät, Burman sanoi.

– On harmillista, että yksittäiset ihmiset kärsivät, mutta se ei ole mitään, kun sitä vertaa toisten ihmisten kärsimyksiin sodassa.

Burman ei suoraan ota kantaa siihen, pitäisikö venäläisten päästä kilpailemaan ensi kaudella.

– On mahdotonta sanoa. Mutta... minun olisi todella vaikea nähdä heitä lähtöviivalla, kun maailmancup taas käynnistyy Rukalla marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat