Norjalaisten ylivoima meni Venäjällä tunteisiin – Veronika Stepanova intoutui leukailemaan

Norja osoitti ylivoimaisuutensa maastohiihdon maailmancupin Lillehammerin kisaviikonlopussa. Venäjän maastohiihdon ja yhteiskunnallisten asioiden äänitorvena toimiva Veronika Stepanova leukaili norjalaisten ylivoimasta ja heitti ilmoille keljun ehdotuksen.

Norjalaismiehet valloittivat Lillehammerissa perjantaina peräti yhdeksän sijaa kärkikymmeniköstä. Sunnuntaina tulos oli yhtä hiihtäjää heikompi. Norjalaisten ylivoimaa selittää osittain se, että venäläishiihtäjät on suljettu pois kansainvälisistä kisoista maan hyökättyä Ukrainaan. Myöskään Suomen Iivo Niskanen ei ollut mukana Lillehammerissa.

Pekingissä talviolympialaisissa kultaa viime keväänä voittanut 21-vuotias Stepanova antoi Dagbladetille oman muutosehdotuksensa maastohiihdon maailmancupiin.

– Ehdotan vahvasti, että vaihdatte maailmancupin formaattia, siirrätte kaikki jäljellä olevat kisat Norjaan ja kutsutte sitä "Norway Challengeksi" (Norja-haaste), jossa kaikkien ei-norjalaisten haasteena on päästä kymmenen parhaan joukkoon, Stepanova sanoi.

– Se olisi halvempaa ja ympäristöä säästävää. Ja viimeisillä jäljellä olevilla hiihtofaneilla olisi mahdollisuus nähdä maastohiihtoa areenalta, koska maastohiihdon kiinnostus muissa maissa katoaa tällaisen takia, Stepanova totesi.

Myös Venäjällä maastohiihtokausi on alkanut. Stepanova voitti keskiviikkona naisten sprintin "Venäjän cupissa" ennen Natalja Neprjajevaa. Stepanova voitti sunnuntaina naisten 10 kilometrin kilpailun.

– Miesten maastohiihto on ollut viime vuosina kilpailua Venäjän ja Norjan välillä. Se taistelua teki ainakin jotain otsikoita lajistamme, joka on ilmiselvästi kriisissä. Poissaolomme on sellainen tilanne, jossa on vain hävittävää. Uskon, että minulla ja joukkuetovereillani on täysi oikeus kilpailla maailmancupissa. Sen oikeuden evääminen ei ole pelkästään epäreilua ja laitonta. Se on pahempaa, se on silkkaa idioottimaisuutta, Stepanova päätti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja