Venäläinen hiihtotähti hämmentää Putin-yhteydellään – Frida Karlsson sähähti: "Ei voi ymmärtää"

Maastohiihdon venäläinen olympiavoittaja Veronika Stepanova tunnetaan Vladimir Putinin tukijana. Stepanovan uusin tempaus on aiheuttanut hämmennystä maastohiihtopiireissä, kertoo Expressen.

Stepanova hiihti Venäjän viestijoukkueen ankkurina kultaa Pekingin olympialaisissa helmikuussa 2022. Vain muutama päivä olympialaisten päättymisen jälkeen Venäjän sotajoukot hyökkäsivät Ukrainaan. 

Suuri osa venäläisurheilijoista suljettiin ulos kansainvälisistä kilpailuista sotatoimien seurauksena, eivätkä esimerkiksi venäläishiihtäjät ole osallistuneet maailmancupiin kevään 2022 jälkeen.

Niinpä Stepanovakin on parin viime vuoden aikana esiintynyt mediassa enemmän hiihdon ulkopuolisten seikkojen vuoksi. 

Nyt olympiavoittaja on aiheuttanut jälleen hämmennystä osallistumalla kutsuvieraana Vladimir Putinin kampanjatilaisuuteen ennen ensi viikonlopun presidentinvaaleja. Stepanova kertoi tapahtumasta myös Instagram-tilillään.

Tänään näin voittavan maan vahvan presidentin, Stepanova kirjoitti helmikuun viimeisen päivän julkaisuunsa ja sanoi olleen kunnia-asia päästä paikalle.

Ruotsalaistähdet hämmästyivät

Vladimir Putinin Venäjän käymä raaka sota Ukrainassa on kestänyt jo yli kaksi vuotta. Ei siis ihme, että Stepanovan Putinille osoittama suora tuki herättää hämmennystä. Expressen kysyi ruotsalaisilta hiihtotähdiltä näkemyksiä entisen kilpakumppaninsa edesottamuksiin. 

Ruotsalaishiihtäjät tyrmäsivät Stepanovan toimet yksiselitteisesti.

Tuo ei ole millään tavalla hyväksyttävää. Se on hänen valintansa, Frida Karlsson sanoi.

Tuollaista ei voi ymmärtää. En tiedä, miten hänet on kasvatettu ja minkälaiset eväät hän sai kotoaan, mutta joka tapauksessa, tuollaisen takana ei voi seistä millään tavalla.

Myös Ebba Andersson ja Jens Burman tuomitsivat Stepanovan touhut.

Kun ottaa huomioon, mitä Putin on tehnyt, en juhlistaisi tuollaista. On kirottua, mitä siellä (Ukrainassa) tapahtuu, Andersson sanoi.

Se on joko todiste matalasta älykkyysosamäärästä, tai sitten hänet on pakotettu paikalle. Nuo ovat kaksi vaihtoehtoa. Ei voi olla kyse mistään muusta, Burman arvioi Stepanovan tempausta.

Lue myös:

    Uusimmat