Venäjällä puhkesi raivo MM-hiihdoista – olympiavoittaja haki vertauksen klassikkoelokuvasta: "Antaa palaa!"

Venäjän äänitorvena urheilumaailmassa tunnettu maastohiihdon olympiavoittaja Veronika Stepanova on jälleen antanut kärkkäitä kommentteja, tällä kertaa liittyen Planicassa käynnissä oleviin MM-hiihtoihin.

Stepanova toi ankkurina Venäjän viestikultaan Pekingin olympialaisissa vuosi sitten. Venäläinen kertoi Dagbladetille, että kansainvälisen maastohiihdon arvo on romahtanut maan ollessa suljettuna kansainvälisistä kilpailuista. Venäjä suljettiin ulos maan hyökättyä Ukrainaan viime vuoden helmikuussa.

– Meidän venäläisten pitäisi olla mukana Planicassa. Aleksandr Bolshunov ja Natalja Neprjajeva ovat parhaimmillaan ja he varmasti taistelisivat palkintopallisijoista, Stepanova totesi.

Planican MM-kilpailut ovat kärsineet yleisökadosta. Lipunmyynnissä ei olla päästy lähellekään tavoitteisiin. Järjestäjän mukaan kisoissa on ollut paljon vähemmän kannattajia saksankielisistä maista sekä Pohjoismaista. 22-vuotiaalle Stepanovalle tilanne ei ole yllätys.

– Ei mikään ihme. Miksi matkustaa Sloveniaan, kun voit nähdä samojen tyyppien voittavan Lygnassa tai vastaavassa. Ilman venäläisiä ei ole kilpailua, Stepanova summasi.

Bolshunovin valmentajan Juri Borodavkon mielestä MM-kisat menettää arvonsa, kun venäläiset eivät ole mukana.

– Maailmassa on kaksi hiihtomahtia, Venäjä ja Norja. Jos toinen ei osallistu, niin toinen dominoi, Borodavko sanoi.

Stepanova on samoilla linjoilla Borodavkon kanssa.

– Olen nähnyt 1980-luvulla julkaistun Rocky 4 -elokuvan, jossa Sylvester Stallonen hahmo taistelee neuvostoliittolaista nyrkkelijää vastaan. Kaksi maailmaa törmää täysillä katsomoilla ja miljoonilla tv-katsojilla varustettuna. Jos se tulee menemään niin tulevaisuudessa, että urheilussa on paljon politiikkaa, niin olen valmis. Antaa palaa! Muuten seurauksena ovat tyhjät katsomot, Stepanova sanoi.

Hiihdon MM-kilpailut saavat huipennuksensa sunnuntaina, kun miehet hiihtävät perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin kilpailun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja