Aleksandr Bolshunovilta paksua puhetta norjalaistähdistä

Venäläishiihtäjä Aleksandr Bolshunov ei usko norjalaisten puheisiin, että he eivät haluaisi nähdä venäläisiä mukana maailmancupissa.

Venäläiset ja valkovenäläiset hiihtäjät ovat suljettu pois kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in kilpailuista Ukrainan sodan takia. Norjan maastohiihtomaajoukkue kokoontui viime viikolla leirille Sognefjelletiin ja kaikki olivat samoilla linjoilla, että venäläiset eivät ole tervetulleita niin pitkään, kun sota jatkuu.

– Kun toinen maa aloittaa sodan toista vastaan, niin olen ehdottomasti sitä mieltä, että he eivät saa osallistua hiihtokilpailuihin, Johannes Hösflot Kläbo sanoi Aftonbladetin mukaan.

– Sodan täytyy päättyä ensin, maajoukkuepomo Espen Bjervig totesi.

Nyt kolminkertainen olympiavoittaja Bolshunov on kertonut oman näkemyksensä asiaan. Venäläinen on vakuuttunut, että norjalaiset todella haluavat kilpailla myös heitä vastaan.

– Syvällä sisimmissään he odottavat, että pääsevät kohtaamaan meidät uudestaan, samalla tavalla kuten me teemme heidän ja kaikkien muiden hiihtäjien kanssa. Heidät on ehkä pakotettu sanomaan niin. Emme tiedä, ketkä kontrolloivat heitä, Bolshunov sanoi Championatille.

MM-pronssimitalisti Harald Östberg Amundsen tuhahtaa Bolshunovin ulostulolle.

– On sanomattakan sielvää, että tämä on törkeä lausunto. Olet tietysti hiihtäjänä kiinnostunut kilpailemaan venäläisiä astaan, mutta ei silloin, kun he ovat aloittaneet sodan. Se ei ole nyt mahdollista, Amundsen totesi Nettavisenille.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy Rukalla 25. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat