Venäjän hiihtolegendat Jelena Välben johdolla ärähtivät boikotilla uhanneille ruotsalaistähdille – "Kaikki pelkäävät meitä!"

Ruotsin maastohiihtotähdet Linn Svahn ja Maja Dahlqvist uhkailivat MM-kisaboikotilla, mikäli venäläishiihtäjät pääsevät mukaan. Venäjän hiihtopomo Jelena Välbeä ei ruotsalaisten kannanotto kiinnostanut.

Venäjä suljettiin ulos kansainvälisestä urheilusta maan hyökättyä Ukrainaan viime helmikuussa. Viime aikoina spekulaation kohteena on ollut venäläisten ja valkovenäläisten paluu takaisin urheiluun, vaikka sota edelleen jatkuu. 

Tämä on saanut Ruotsin maastohiihtotähdet Svahnin ja Dahlqvistin uhkailemaan boikotilla, mikäli venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat nähdään ensi vuoden Planican MM-kisoissa. Venäjän hiihtopomo Välbe on reagoinut ulostuloon raivokkaasti.

– Antaa heidän boikotoida. Mestaruuskisat menettävät vetovoimansa ilman meitä. Sillä ei ole mitään väliä, ovatko he mukana vai eivät, Välbe sanoi Championatille.

Myös olympiavoittaja Aleksandr Legkov on antanut oman näkemyksensä asiaan. 

– Istukoot kotona, ei ole mitään ongelma. Tärkeintä on, että meidän hiihtäjämme saavat osallistua, Legkov totesi Sport-Expressille.

Neljä olympiakultaa maastohiihdossa ja ampumahiihdossa voittanut Anfisa Reztsova kertoi Sport-Expressille, ettei odottanut tällaista ruotsalaishiihtäjiltä.

– Mielestäni meidän hiihtäjiemme tulee saada kilpailla. He ovat vahvimpia. Kaikki pelkäävät venäläisiä! En tiedä, kuinka ihmiset tulevat reagoimaan, kun pääsemme taas kilpailemaan. Uskon, pääsemme kilpailemaan kansainvälisellä tasolla kolmen kuukauden päästä, Reztsova sanoi.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 25. marraskuuta Rukalla. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tekee muutaman viikon päästä päätöksen, että jatketaanko venäläisten ja valkovenäläisten pannaa.



Lue myös:

    Uusimmat