Aleksandr Bolshunov riehui vaarallisesti Lahdessa – FISiltä päätös jatkotoimista

0:24
Venäjän Aleksandr Bolshunov ajoi suomalaissankari Joni Mäen päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa.

Venäjän ykkösjoukkue hylättiin sunnuntain hiihtoviestissä maan ykköstähden Aleksandr Bolshunovin sikailun takia. Suomen maajoukkueen päävalmentajan Teemu Pasasen mielestä isompaankin rangaistukseen voisi olla aihetta, mutta sellaista ei FISin mukaan ole tulossa.

– Ehkä tuollaisesta pitäisi jotain jo seuratakin. Ei tuo kuulu näihin kilpailuihin, Pasanen sanoi.

Bolshunov yritti ensin lyödä Suomen ankkuria Joni Mäkeä sauvalla loppusuoran taistelussa ja jyräsi suomalaisen päälle maalialueella.

Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta.

Venäläinen näyttäisi kuitenkin pääsevän törkeistä teoistaan kuin koira veräjästä. Kansainvälisen hiihtoliito (FIS) ei aio rangaista Bolshunovia sunnuntain välikohtauksesta. Asian vahvisti Aftonbladetille FISin kilpailujohtaja Pierre Mignerey. Mignereyn mukaan esimerkiksi kilpailukielto ei ole FISin käytännön mukainen rangaistus.

– En sano, että sellainen olisi mahdotonta, mutta siinä tapauksessa sen pitäisi olla seuraus toistuvista rikkeistä. Jos sama henkilö toimii niin useita kertoja, saatetaan hänet poistaa kilpailuista, Mignerey sanoo Aftonbladetille.

– Mutta siihen pitäisi tehdä jotain todella pahaa tai useita pieniä rikkeita. Joka tapauksessa sen pitää olla vakavaa.

Mignerey pitää Bolshunovin ja Venäjän joukkueen saamaa rangaistusta, hylkäystä kovana.

– Minusta kyse on kunniasta joukkuekilpailussa. Hän on joukkueen johtaja ja hän pilasi koko joukkueen mahdollisuudet tänään. En usko, että hän pitää rangaistusta kevyenä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja