Näkökulma: NHL:n alipalkkaisimmat tähdet iskevät yhteen Helsingissä

Petteri Sihvonen Aleksander Barkovin erityispiirteestä:"Siinä yksi maailman paras" 4:14

Aleksander Barkov ja Mark Scheifele kuuluvat jääkiekkoliiga NHL:n keskushyökkääjäeliittiin. Florida Panthers ja Winnipeg Jets iskivät kultasuoneen ykkössentteriensä jatkosopimusneuvotteluissa, kirjoittaa MTV Sportin Ossi Karvonen. 

Pääkuvan videolla MTV Sportin asiantuntija Petteri Sihvonen analysoi Barkovin erityistaitoa. 

Buffalon Jack Eichel, 10 miljoonaa dollaria kaudesta. Edmontonin Leon Draisaitl, 8,5 miljoonaa. Nashvillen Ryan Johansen, 8 miljoonaa. 

Siinä muutamia esimerkkejä jatkosopimuksista, joita NHL:n kärkipään sentterit ovat solmineet viime vuosina. 

Barkov pelaa nyt kolmatta kauttaan kuuden vuoden jatkosopimuksestaan, joka tuo hänelle 5,9 miljoonaa vuodessa. Scheifelella on puolestaan menossa kolmas kausi kahdeksan vuoden jatkopaperista, jolla hän tienaa reilut 6,1 miljoonaa kaudessa. 

Välittivät he tästä tai eivät, nämä taiturit pelaavat NHL:ssä karkeaan alehintaan. NHL:ssä on muitakin palveluksistaan liian pienen hintalapun antaneita tähtiä, mutta Barkovin ja Scheifelen sopimukset ovat huokeimpien kärkeä, jos tulokasdiilit jätetään laskujen ulkopuolelle. 

23-vuotias Barkov ja 25-vuotias Scheifele ovat monella tapaa samasta puusta veistettyjä. Molemmat ovat isoja, taitavia ja älykkäitä kahden suunnan senttereitä, jotka kantavat ylivoimaisesti suurimman vastuun joukkueensa keskikaistasta. Lisäksi he ovat pelanneet viime kaudet piste per peli -tahtia.   

Barkov on myös Panthersin kapteeni, ja Scheifele osoitti johtajuutensa viime kevään pudotuspeleissä olemalla Jetsin väkevin pelaaja. 

Video: Floridan luotsi Bob Boughner kommentoi Barkovin johtajan ominaisuuksia. Juttu jatkuu alla. 

Floridan luotsi kapteeni Barkovista: Hänestä tulee loistava johtaja 5:50

Kaikki muu on kohdallaan, mutta palkka ei ole ykkössentterin tasolla, kun puhutaan NHL:n eliitistä. Syitä voi olla useita: sopimuksen allekirjoittamisen epäsuotuisa ajankohta, tyytyväisyys pitkään, mutta arvoltaan hieman huonompaan sopimukseen, hätäiset päätökset neuvotteluissa. Kuka tietää. 

Oli miten oli, Panthersin ja Jetsin seurajohdot voivat vain onnitella toisiaan näistä sopimuksista. 

Barkov ja Scheifele nähdään samassa kaukalossa torstaina ja perjantaina Helsingissä pelattavissa NHL-otteluissa. Floridan valmentaja Bob Boughner totesi keskiviikkona, että Barkovin hyökkäystrio saa paljon vastuuta juuri Scheifelen johtamaa Jetsin ykkösnyrkkiä vastaan. 

Suomalaisyleisöllä on siis maukas mahdollisuus seurata kahden alipalkatun sentteritähden taistelua. Palkkapuolella voiton vie niukasti Scheifele. Olisiko kaukalossa Barkovin vuoro?

Alla Barkov kommentoi muun muassa joukkuetovereilleen järjestämää ohjelmaa. 

Barkov turistioppaana Helsingissä: Näytin pojille mikä on kunnon sauna 4:35

Lue myös:

    Uusimmat