Miro Heiskanenkin uhkaa jäädä kakkoseksi – suomalaistähdellä isännän otteet pelätyssä NHL-koostumuksessa: "Hän on kuin juna"

Loistavasti NHL-kauden avannut Roope Hintz kommentoi sopimustilannettaan MTV Urheilulle 3:41
Loistavasti NHL-kauden avannut Roope Hintz kommentoi sopimustilannettaan MTV Urheilulle.

Roope Hintzin, Jason Robertsonin ja Joe Pavelskin muodostama hyökkäystrio on ollut jo pitkään Dallas Starsin terävin syömähammas jääkiekon NHL:ssä. Suomalaissentteri Hintz, 25, saa valtavaa ylistystä ketjukavereiltaan. 

Kolmikosta jokainen pelasi tehopisteiden valossa NHL-uransa parhaan vuoden viime kaudella – jopa 38-vuotias Pavelski, joka on pelannut sarjassa vuodesta 2006 lähtien. 

Pavelski nakutti 82 otteluun 27+54=81 pistettä, 23-vuotiaan Robertsonin lukema oli 74 matsissa 41+38=79 ja Hintzin 37+35=72 (80 ottelua). 

Tällä kaudella ennätyslukemat voivat parantua entisestään, sillä Starsissa vetovastuuseen hyppäsi aiemmin muun muassa San Josea ja Vegasia menestyksellä luotsannut Peter DeBoer

– Olemme saaneet paljon enemmän irti meidän hyökkäyspelistämme. Se oli viime vuonna välillä vähän takkuista, viidennen kautensa Starsissa aloittanut Hintz kommentoi MTV Urheilulle. 

Dallas on avannut sesongin vahvasti. Hintz, Pavelski ja Robertson ovat johtaneet joukkuetta tehokkaasti. 

– Ajattelemme pelistä aika samalla tavalla. Kun toisella on kiekko, osaamme lukea mihin mennä. Se on ollut iso apu meille, suomalainen avaa trion peliä.

Pavelskilla on aiemmilta vuosilta vankka sentteritausta. Yhdysvaltalainen hoitaakin hyökkäyskolmikon aloitukset oikealta, Hintz puolestaan vasemmalta.

– Se on iso vahvuus meille. Saamme aloittaa vaihdon isommalla prosentilla kiekolla, Hintz alleviivaa.  

"Tätä on rakennettu muutaman vuoden ajan"

Kokenut Pavelski nauttii yhteispelistä kahden häntä huomattavasti nuoremman hyökkääjän kanssa. 

– Rinnallani on kaksi älykästä pelaajaa, joilla on paljon taitoa ja kilpailukykyä. Ketjumme ajatus on saada kamppailupelaaminen käyntiin otteluiden alussa, mistä on hyvä jatkaa taidon ja pelinluvun avulla. Tätä on nyt rakennettu muutaman vuoden ajan. Vietämme paljon aikaa yhdessä, olemme pärjänneet, ja tällaiset asiat muodostavat kokonaisuuden. Pelaaminen yhdessä on ollut todellakin hauskaa, Pavelski hehkuttaa MTV Urheilulle. 

Hintziä hän ylistää kaveriksi, joka "todellakin pystyy johtamaan ketjua".  

– Ensimmäisenä on mainittava hänen luistelunsa. Lisäksi hänellä on loistava laukaus. Hän on täysiverinen kahden suunnan pelaaja. Nämä asiat antavat turvaa minulle ja Jasonille, sillä tuki on aina takana.

Voisiko jopa 100 tehopisteen kausi olla realismia Hintzille tulevaisuudessa?

– Hänellä on siihen eväät, mutta monen asian pitää natsata tuollaiseen. Hän tulee koputtelemaan sitä (rajaa).

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Robertson innostuu ihastellessaan Hintzin nopeutta. 

– Roope on niin nopea. Hän on kuin juna luistellessaan jäällä.

– En tiedä, onko hän Miroakin (Heiskanen) nopeampi. He ovat joukkueemme kaksi nopeinta luistelijaa. Ja hänellä on hyvä pelikäsitys: hän tietää, mihin kiekko on tulossa. Pelaamme hyvin yhteen.   

Alla oleva video: Jason Robertson esitteli huimaa silmä-käsi-koordinaatiota MM-kisoissa keväällä 2021, kun hän rokotti Leijonien upealla tavalla. 

Lue myös:

    Uusimmat