Uskomaton ratkaisu! Aleksander Barkov tarjoili Floridan finaaleihin neljä sekuntia ennen loppua

Katso videolta Aleksander Barkovin syöttö Floridan voittomaaliin.

Florida Panthers on taistellut tiensä jääkiekon NHL:n pudotuspelien finaaliotteluun ottamalla Carolina Hurricanesista ottelusarjassa yksipuolisen 4–0-voiton. Sarjan neljäs ja viimeinen ottelu päättyi varhain torstaina Suomen aikaa maaleihin 4–3.

Ratkaisevan maalin Floridalle teki ottelun viimeisellä minuutilla Matthew Tkachuk suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin syötöstä. Barkov oli syöttämässä myös ottelun avausmaalia ensimmäisellä peliminuutilla. Maalintekijänä tuolloin oli Anthony Duclair.

Barkov on ollut tällä kaudella melkoinen syöttökone, sillä pelaamissaan 84 ottelussa hän on kerryttänyt tililleen 65 syöttöpistettä 27 maalin ohella.

Vastapuolella maalin teki Teuvo Teräväinen, joka teki Carolinan toisen maalin kakkoserän alkupuolella Jesperi Kotkaniemen syötöstä.

Floridansuomalaisista Anton Lundell pelasi yli 16 minuuttia ja Eetu Luostarinen yli 7, mutta he eivät päässeet tällä kertaa pisteille.

Vegas todennäköinen vastustaja finaalissa

Florida ehti nousta 2–0-johtoon vahvasti pelatussa ensimmäisessä erässä. Duclairin avausmaalin jälkeisen Floridan toisen maalin teki ylivoimalla Tkachuk erän puolenvälin tienoilla. Carolinan Paul Stastny kavensi Floridan johtoasemaa maalin verran 14. peliminuutilla.

Teräväisen tasoitettua tilanteen 2–2 toisen erän alussa Floridan Ryan Lomberg vei joukkueensa jälleen johtoon ottelun puolenvälin tienoilla.

Kolmannen erän loppupuolella Carolina onnistui jälleen tasoittamaan, kun ruotsalaishyökkääjä Jesper Fast heilutti Floridan verkkoa. Carolinan viimeinen toivonpilkahdus kuitenkin sammui Tkachukin viime sekuntien maaliin.

Floridan vastustaja pudotuspelien finaalissa ei ole vielä ratkennut, mutta näillä näkymin vastapuolella luistelee todennäköisesti Vegas Golden Knights, joka johtaa ottelusarjaansa Dallas Starsia vastaan 3–0.

Katso pääkuvan videolta Aleksander Barkovin syöttö Floridan voittomaaliin.