Aleksander Barkov latasi syyn Floridan romahdukseen – tästä touhusta sapiskaa antoi myös NHL-asiantuntija: "Ei mitään järkeä"

Näin Edmonton laukoi Bobrovskin vaihtoon Floridan maalilta 2:54
Edmonton hyödynsi iskuillaan Floridan tasapainon horjumisen – viisi ensimmäistä maalia syntyivät nopeista iskuista

Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers mureni neljännessä finaalissa 1–8-tappioon ja antoi ottelusarjan 1–3-lukemiin kaventaneelle Edmonton Oilersille ripauksen toivoa. Florida sortui ottelussa toistuvaan taktiseen virheeseen.

NHL:n pudotuspeleissä kuuden ottelun voittoputkensa katkaissut Florida romahti pahasti, kun sillä oli ensimmäinen paikka katkaista finaalisarja ja päästä juhlimaan mestaruutta.

Connor McDavidin johtama Edmonton pääsi mättämään maaleja oikein urakalla, kun se pääsi toistuvasti nopeisiin vastaiskuihin ahnaasti hyökkäyspäässä kiekkoa jahdannutta Floridaa vastaan. Panthersin kenttätasapaino oli kateissa, minkä huomasi myös kapteeni Aleksander Barkov.

– On monia asioita, joita voimme tehdä paremmin. Me luultavasti jäimme alakynteen työn määrässä. He saivat liikaa ylivoimahyökkäyksiä, mielestäni. Olemme aina olleet hyviä puolustamaan vastaiskuja, ja mielestäni he saivat muutamia vastaiskuja, joita meidän ei olisi tarvinnut antaa, Barkov huomautti tappion jälkeen.

Florida antoi Edmontonille voiton avaimet käteen yltiöpäisellä hyökkäyspään karvauspelillään ja hyökkäyspään ylimiehittämisellään, josta MTV Urheilun asiantuntija Sami Lepistökin antoi noottia neljännen finaalin tv-lähetyksessä. Samalla entinen huippupuolustaja Lepistö huomautti, kuinka Floridan pakit "pinchasivat" väärissä paikoissa eli ajoivat vastaan siniviivalta silloin, kun olisi pitänyt jäädä varmistamaan.

– Tyhmää pelaamista, Lepistö totesi.

Edmonton oli selvästi myös valmis iskemään tähän Floridan pelaamisen osa-alueeseen: se eteni määrätietoisesti keskialueen yli usein pitkillä syötöillä ja venytti kenttää pituussuunnassa.

Floridan yli-innokkaasta hyökkäyspään pelaamisesta oli merkkejä jo ottelusarjan ensimmäisessä ottelussa, jolloin joukkueen tähtivahti Sergei Bobrovski kannatteli Panthersin 3–0-voittoon. Tällä kertaa venäläisvahdista tehtiin kuitenkin reikäjuustoa.

Mikkolan toiminta nousi esimerkiksi

Ottelun jälkeen MTV Subin NHL-studiossa Edmontonin maaleja kelailtaessa yhdeksi esimerkiksi nousi päätöserän sinänsä merkityksetön 8–1-osuma, joka kuitenkin toimi oivana esimerkkinä Floridan pelaamisen oireilusta.

Katso video tilanteesta alta.

Tähän virheeseen Florida sortui jatkuvasti Edmontonin murskavoitossa: "Ei mitään järkeä lähteä höntyilemään" 0:51
Tähän virheeseen Florida sortui jatkuvasti Edmontonin murskavoitossa: "Ei mitään järkeä lähteä höntyilemään"

– Tässäkin tilanteessa (Niko) Mikkola ajaa ihan tosi tyhmästi vastaan, kun kaikki hyökkääjät ovat melkein hyökkäysalueella viivan takana, minkä jälkeen alkaa tapahtua. Ylipelataan, ja sitten tulee kiire, Lepistö summaa.

– Turhaa. Ei ole mitään järkeä lähteä höntyilemään tuossa tilanteessa.

Floridan suomalaispelaajista Lepistö arvotti hyökkääjien Anton Lundellin ja Eetu Luostarisen pelanneen omalla tasollaan.

– Barkov ja Mikkola eivät olleet tänään ihan parhaimmillaan, Lepistö summasi.

Lepistön mukaan murskavoitto antoi Edmontonille paljon enemmän kuin yhden kiinnityksen kohti mestaruutta.

– Edmonton sai hirveän määrän itseluottamusta tuosta mukaan. Asiat, jotka olivat olleet vaikeita, nyt ne eivät enää olleet, se lukko aukesi. Onnistumisia tuli laajalta rintamalta.

– En nyt vielä huolestuisi Floridan puolesta, mutta kyllä nyt aika helpolla annettiin voitto Edmontonille. Ohipelejä ei saisi mielestäni Stanley Cupin finaaleissa tulla, Lepistö suomii.

Ottelusarjaa nyt voitoin 3–1 johtavalla Floridalla on seuraavaksi paikka katkaista finaalisarja Suomen aikaa keskiviikon vastaisena yönä kello 3 alkaen. MTV Sub ja MTV Katsomo+ näyttävät ottelun suorana.

Lue myös:

    Uusimmat