Ville Husso sai tahattoman sivalluksen – St. Louisin kapteeni purki pettymystään NHL-sarjan ratkaisevasta käänteestä

Vaikeassa tilanteessa St. Louis Bluesin maalille NHL:n pudotuspelisarjassa Colorado Avalanchea vastaan luistellut Ville Husso koki valtavan pettymyksen, kun viime sekuntien unelmaveto päätti joukkueen kauden. Suomalaismaalivahti sai kehut sarjan viimeisestä ottelusta, mutta myös epäsuoraa kritiikkiä joukkuekavereiltaan.

St. Louis hävisi läntisen konferenssin välieräsarjan kaikki kolme kotiotteluaan. Sarja päättyi Coloradolle otteluvoitoin 4–2. Perjantaina joukkue johti ottelu päätöserään lähdettäessä 2–1, mutta taipui katkeraan 2–3-tappioon, kun Darren Helmin laitakimmokkeesta tinttaama kuti upposi aivan takatolppaa nuollen maaliin.

Kelloon jäi aikaa 4,9 sekuntia, eikä Bluesille jäänyt enää mahdollisuutta tasoitukseen.

Coloradon 1–1-tasoituksessa J.T. Compher pääsi ensimmäisenä irtokiekkoon ja 2–2-maalissa sama mies yllätti Husson suoralla rannelaukauksella.

Päätöserän alkuminuuteilla Husso esti kertaalleen Avalanchen tasoitushaaveet pysäyttämällä Nazem Kadrin saamasta poikittaissyötöstä ampuman laukauksen upealla jalkatorjunnalla.

– ”Huus” antoi meille mahdollisuuden voittaa pelin. Ei ollut hänelle helppo tilanne tulla mukaan sarjaan. Hän löysi groovensa, kiitteli hyökkääjä Brayden Schenn.

Husso luisteli St. Louisin tolppien väliin kesken sarjan kolmannen pelin, kun ykkösvahti Jordan Binnington joutui jättämään kaukalon Kadrin törmäyksestä tulleen polvivamman takia.

Alku oli 27-vuotiaalle suomalaisvahdille karmea, mutta vähitellen hän pääsi vahvaan pudotuspelivireeseen. Keskiviikon 5–4-vierasvoiton 30 torjuntaa siivittivät Bluesin kuudenteen otteluun, jossa Husso alkoi olla parhaimmillaan. Ykkösvahdin menettämisestä aiheutunut takaisku oli joukkueelle silti karmea, eivätkä kaikki osanneet peitellä sen vaikutusta ottelusarjan tappiosta puhuessaan.

St. Louisin 40 vuotta vanhaa seuraennätystä viiden peräkkäisen pudotuspeliottelun maaleillaan sivunnut kapteeni Ryan O’Reilly antoi tappiollisen ottelusarjan jälkeen kommentin, joka tuntuu jopa hiukan epäreilulta Hussoa kohtaan.

– Olisimme voineet viedä tämän seitsemänteen peliin asti, mutta kun menetimme ”Binnerin”… Siihen oli hyvä mahdollisuus, O’Reilly viittasi Binningtonin loukkaantumiseen The Athletic -lehden toimittajan Jeremy Rutherfordin twiitin mukaan.

– Oli myös minun vastuullani saada ryhmä syttymään ja reagoimaan oikealla tavalla, Blues-kapteeni myönsi.

Ratkaisutapa kuudennessa ottelussa oli kuitenkin karu. O’Reilly tunnusti, että Husso oli viimeisessä ottelussa hyvä.

– Hän olisi ansainnut parempaa.

– Minusta "Huus" antoi meille mahdollisuuden voittaa. Hän teki valtavia torjuntoja, ja antoi meille mahdollisuuden koko pelin ajan. Aloitimme ottelun vähän hitaasti, ja se satutti meitä, O'Reilly ruoti.

Kotitappiot suistivat raiteiltaan

Schennnäki, että syy St. Louisin tappioon löytyy sen omasta hyökkäyspelistä. Colorado otti pelitapahtumat hallintaansa ja vei sarjan laukaukset selvästi nimiinsä. Hussoa kohti lauottiin kolmessa viimeisessä ottelussa keskimäärin 36 kertaa illassa.

– Emme vain pystyneet luomaan tarpeeksi (maalipaikkoja) hyökkäyksellisesti. Meistä tuntuu, että meillä on hyvä joukkue, ja päästimme sarjan luisumaan käsistä. Täytyy antaa heille tunnustusta, Schenn sanoi Coloradosta.

– Kolmos- ja nelospelit (St. Louisin aiemmat kotitappiot) todella satuttivat meitä. On vaikeaa nousta takaisin sarjaan sellaisen jälkeen, hän jatkoi.

Päävalmentaja Craig Berube ei jäänyt jossittelemaan kolmannen ottelun käännettä.

– Kuka tietää? Näin se vain menee. En katso sitä noin. Loukkaantumisia ja muuta sattuu playoffseissa. Niiden läpi täytyy taistella ja jatkaa eteenpäin. Me teimmekin niin. Me yritimme. Jätkämme taistelivat mielestäni kovaa, Berube kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat