Suomalaisten tähdittämä Florida romahti täysin – Gretzkyn ennätyksen rikkonut McDavid järjesteli hämmentävät murskajaiset

Näin Edmonton laukoi Bobrovskin vaihtoon Floridan maalilta 2:54
Hurjat maalikarkelot: näin Edmonton tulitti Sergei Bobrovskin vaihtoon Floridan maalilta

NHL:n finaalisarjassa pakkovoiton edessä ollut Edmonton Oilers nöyryytti Florida Panthersia maalein 8–1.

Edmontonin illan tähti oli Connor McDavid, jonka tilille kilahti maali ja kolme syöttöpistettä. Täysosuma oli McDavidille loppuottelusarjan ensimmäinen.

Auttavaa mailaansa joukkuetovereilleen tarjoillut McDavid rikkoi lisäksi NHL:n verkkosivujen mukaan Wayne Gretzkyn yli 30 vuoden takaisen pudotuspeleistä kirjattujen syöttöjen ennätyksen. McDavid on tehnyt tällä kaudella runkosarjan jälkeen 32 maaliin johtanutta syöttöä, kun Gretzkyn ennätys kaudelta 1987–1988 oli 31.

Toisiksi kovimman pistesaldon lauantaisessa kohtaamisessa teki Dylan Holloway, joka kirjautti kahden maalinsa lisäksi yhden syöttöpisteen. Edmontonin maalilla ahkeroinut Stuart Skinner puolestaan pysäytti kaikkiaan 32 laukausta.

Edmontonin pelaajista yhteensä 15 sai ottelusta ainakin yhden tehopisteen.

Lundellille syöttöpiste

Floridan ainokaisen teki Vladimir Tarasenko, kun avauserää oli pelattu noin 11 ja puoli minuuttia. Suomalaishyökkääjä Anton Lundell kirjautti osumasta syöttöpisteen. Lundellille on kirjattu tänä vuonna runkosarjan jälkeen tehot 3+13.

Panthers-veskareista Sergei Bobrovski ehti päästää 16 laukauksesta läpi viisi maalia, ennen kuin hänet vaihdettiin Anthony Stolarziin ottelun toisessa erässä. Stolarz torjui 17 laukausta ja päästi läpi kolme.

Edmonton on järjestyksessään vasta yhdeksäs seura Stanley Cup -historiassa, joka on onnistunut siivittämään finaalisarjan viidenteen otteluun oltuaan 0–3-tappiolla.

Florida johtaa ottelusarjaa tuoreen tappionsa jälkeen voitoin 3–1, kun liigamestaruus irtoaa neljällä voitolla. Kaksikko kohtaa seuraavan kerran varhain keskiviikkona Suomen aikaa. Tuolloin nähdään pääsevätkö Floridan suomalaiset juhlimaan mestaruutta kotihallissaan Sunrisessa.

Tilastot puoltavat Floridan mestaruutta

Florida oli vakaasti luistelemassa kohti NHL:n ensimmäistä 4–0-mestaruutta sitten vuoden 1998, mutta Edmontonin onnistui torpata nämä haaveet lauantaina.

Tuoreesta tappiosta huolimatta tilastot ja lajin historia puhuvat vahvasti Floridan ensimmäisen mestaruuden puolesta. Vain kerran NHL-joukkue on noussut 0–3-tappioasemasta mestaruuteen, kun titteliin on vaadittu neljä voittoa. Tempussa onnistui Toronto Maple Leafs vuonna 1942, peräti 82 vuotta sitten.

Liigan pudotuspeleissä Oilers ei ole koskaan voittanut ottelusarjaa, jossa se on ollut häviöllä 0–3. Eikä Panthers ole koskaan hävinnyt 3–0-johtoasemasta.

On siis enemmän kuin todennäköistä, että NHL saa uusia suomalaismestareja. Suomalaiskippari Aleksander Barkovin joukoissa pelaavat Lundellin lisäksi hyökkääjä Eetu Luostarinen sekä puolustaja Niko MikkolaLisäksi joukkueen apuvalmentajiin kuuluu Tuomo Ruutu.

Lue myös:

    Uusimmat