Onko Mikko Rantasesta nähty vasta jäävuoren huippu? ”Hän saattaa todella dominoida NHL:ää pitkään”

Jääkiekon NHL:n pistepörssiä johtava Mikko Rantanen on vetänyt puoleensa huomiota alkukauden henkeäsalpaavilla otteillaan. Amerikkalaisen urheilumedian jättiläinen The Athletic halusi ottaa selvää, millaisesta superlahjakkuudesta Colorado Avalanchen uuden suomalaissankarin kohdalla puhutaan.

Rantanen on kaikkien yllätykseksi koko liigan pisteykkönen, kun kausi lähestyy jo puoltaväliään. Coloradon kolme vuotta sitten vasta varaustilaisuuden kymmenentenä pelaajana nappaama TPS-kasvatti on takonut 31 ottelussa kokoon hurjat tehot 13+39=52.

Avalanchen kohdalla kohistiin pitkään kahdesta aiemmasta kärkivarauksesta Nathan MacKinnonista ja Gabriel Landeskogista, mutta Rantanen on noussut kolmannella NHL-kaudellaan ryminällä huomion keskipisteeksi.

– Taas yksi Mikko Rantanen -juttu? MacKinnon ja Landeskog vitsailevat yhteen ääneen The Athleticin artikkelissa, kun jälleen yksi toimittaja haluaa suomalaistähden haastateltavakseen.

Videolla ketjukaveri Gabriel Landeskog vitsailee Rantasen kyvyistä: "Onko Turun juomaveteen laitettu jotain?" Juttu jatkuu videon jälkeen.

Landeskog Rantasen vireestä: Turun juomavedessä on jotain kummallista 3:13

Vasta jäävuoren huippu näkyvissä?

Lehti haastattelee jutussaan useita vastustajien pelaajia ja valmentajia, jotka kertovat oman näkemyksensä Mikko Rantasen erityislaatuisuudesta. NHL:n huippuluokan pelintekijäksi kasvanut nuorukainen on vasta 22-vuotias, mutta jo nyt yksi koko liigan parhaista pelaajista.

Colorado Avalanchen nousua läheltä seuraavat tv-asiantuntijat ovat yhtä lailla huuli pyöreänä Rantasen kyvyistä. Seuran otteluita pitkältä 1990-luvun mestaruusajoista asti kommentoinut Peter McNab uskoo maailman todistavan vasta suuren tarinan alkua.

– Oikeastaan ainoa kysymys, joka sinun pitää kysyä itseltäsi, on: näemmekö vasta jäävuoren huipun emmekä edes tiedä, mitä on tapahtumassa? McNab vihjaa.

– Koska, jos hän on vielä askelmien päässä siitä, mihin hän on lopulta menossa, hän alkaa olla aika lähellä pysäyttämätöntä. Jos häntä ei vain hakata pilalle 70- ja 80-lukujen tyyliin.

– Hänen pelinsä on sillä tasolla, että hän saattaa dominoida, ja tarkoitan todella dominoida MacKinnonin kanssa pitkän aikaa, McNab ennustaa.

Rantasella NBA-legenda Larry Birdin taivaallinen lahja

Rantasen kykyä jaella odottamattomista paikoista lättysyöttöjä ketjukavereilleen verrataan jutussa italialaisten kokkien käsityötaitoihin. McNab nostaa esiin toisen vertailukohdan koripallon puolelta.

NBA-legenda Larry Birdin tullessa lajissaan huipputasolle, McNab tunsi Boston Celticsin sen aikaisen fysioterapeutin, joka kertoi ällistyttävää tarinaa siitä, miten huippuluokan pelintekijästä oli kyse.

– Kysyin häneltä, että miten menee. Hän sanoi, että ”ai tämän nuoren Birdin kanssa? Hän tappaa minut”, McNab muistaa.

– Hän kertoi minulle, että murtuneita neniä ja vääntyneitä sormia oli alkanut tulla enemmän, koska kukaan ei osannut odottaa syöttöjä. Eli jätkät vain kääntyivät ja PAM! Pallot osuivat heitä päähän, sormiin ja joka paikkaan.

– Sellainen Mikkokin on. Mikolla on kyky yllättää sinut, jos et ole valmiina. Mietit, että ”ei tuosta voi…(syöttää)” ja PAM! Sitten se tulee, McNab vertaa.

Lue myös:

    Uusimmat