Mainos

Albright tapasi Jeltsinin

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright tapasi tänään Venäjän presidentin Boris Jeltsinin Moskovassa. Jeltsin näytti kalpealta ja hänen kasvonsa vahamaisilta. Albright on ensimmäinen länsijohtaja, joka on tavannut Jeltsinin tänä vuonna.

Yhdysvallat ja Venäjä ovat edistyneet "hyvin merkittävästi" neuvotteluissaan sotilasliitto Naton ja Venäjän suhteista, sanoi Albright aiemmin tänään. Hän kuitenkin toppuutteli innokkaimpia huomauttamalla, että ratkaisematta on yhä monia vaikeita ongelmia.

Albright neuvotteli torstaina pääministeri Viktor Tshernomyrdinin ja ulkoministeri Jevgeni Primakovin kanssa. Hän kuvasi neuvottelujaan Primakovin kanssa "vakaviksi ja rakentaviksi". Primakov puolestaan sanoi puolestaan osapuolten sopineen, että Venäjän ja Naton suhteita koskevan sopimuksen on oltava luonteeltaan "pakollinen tai sitova". Albright ei maininnut asiasta mitään, joten jäi epäselväksi, onko Yhdysvallat samaa mieltä tästä asiasta.

Albrightin Euroopan ja Aasian -kiertomatkaa joudutaan lyhentämään Kiinan vanhan johtajan Deng Xiaopingin hautajaisten vuoksi. Albrightin oli määrä vierailla Kiinassa maanantaina ja tiistaina, mutta vierailu lyhenee päivällä. Dengin hautajaiset järjestetään tiistaina.

Primakov puolestaan aloittaa sunnuntaina kiertomatkan Länsi-Eurooppaan. Matka alkaa Brysselistä, jossa hän neuvottelee Naton pääsihteerin Javier Solanan kanssa.

Puola ja Viro huolestuivat Nato-neuvotteluista

Puolan pääministeri Wlodzimierz Cimoszewics varoitti tänään länttä sopimasta Venäjän kanssa ottamatta huomioon muita maita. Puolan pääministeri tapasi tänään Brysselissä Nato-maiden suurlähettiläät. Viron ulkoministeri Toomas Hendrik Ilves puolestaan oli huolissaan siitä, että ottamalla vain muutaman uuden jäsenen Nato luovuttaa Baltian maat Venäjälle.

Puolaa, Unkaria ja Tshekkiä pidetään ensimmäisinä maina, jotka kutsutaan Natoon ensi heinäkuussa. Venäjä pitää uusien jäsenten ottamista Natoon uhkana turvallisuudelleen.

Äskettäinen Ranskan ehdotus suurten Nato-maiden ja Venäjän kokouksesta sai monet pienemmät Nato-maat huolestumaan siitä, että niiden näkemykset jätetään huomiotta.
(STT-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.