Mainos

Albright avoimena balttien Nato-jäsenyyden puolesta

Yhdysvaltain ulkoministeri pitää Naton ovea auki Baltian maille. Ulkoministeri Madeleine Albright sanoi Venäjän tv:ssä, että Baltian mailla on oikeus liittyä Natoon, vaikka Venäjä vastustaa Viron, Latvian ja Liettuan jäsenyyttä.

Venäjä on vastustanut yleensäkin Naton laajenemista, erityisesti Neuvostoliittoon kuuluneiden alueiden Nato-jäsenyyttä. Albright kuitenkin sanoi, että Naton jäseneksi kelpaa mikä tahansa eurooppalainen demokratia, sijainnista riippumatta.

Primakov valitteli Albrightille Naton otteita

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov ja Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright neuvottelivat eilen Bosnian sotarikollisten pidättämistä koskevasta erimielisyydestä.

Primakov toisti Pietarissa Venäjän perjantaisen moitteen, jonka mukaan brittisotilaiden pidätysisku Bosnian serbialueella oli asiaton.

Naton johtamiin Bosnia-joukkoihin kuuluvat britit sieppasivat torstaina yhden sotarikollisen ja surmasivat laukaustenvaihdossa toisen.

Yhdysvallat ja Venäjä haluavat jatkaa Tae-neuvotteluja

Yhdysvallat ja Venäjä haluavat jatkaa neuvotteluja Euroopan tavanomaisia aseita koskevan Tae-sopimuksen uudistamisesta, kertoivat amerikkalaislähteet tänään.

Neuvotteluihin osallistuu 30 maata ja neuvottelujen oli alunperin tarkoitus päättyä piakkoin. Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit Madeleine Albright ja Jevgeni Primakov päättivät kuitenkin Pietarissa suosittaa neuvottelujen jatkamista yli heinäkuun, jotta nähtäisiin, saadaanko niissä aikaan pohja uudistetulle Tae-sopimukselle.

Vuonna 1990 allekirjoitettu Tae-sopimus asettaa rajat Euroopassa oleville panssarivaunuille, tykeille, lentokoneille ja muulle tavanomaiselle aseistukselle. Sopimusta on kuitenkin uudistettava maanosassa tapahtuneiden suurien poliittisten muutosten takia.
(STT-Reuter-DPA)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.