Mainos

Albright: Apu Venäjälle vaarassa korruption vuoksi

Yhdysvallat ei enää tue monenkeskisen avun antamista Venäjälle, jolleivat Venäjän viranomaiset ryhdy tiukkaan taisteluun korruptiota vastaan, varoitti Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright tänään. Albright sanoi Washingtonissa pitämässään puheessa, että presidentti Boris Jeltsinin hallituksen "on lopultakin" otettava korruption vastainen taistelu yhdeksi keskeiseksi tavoitteekseen.

Toistaiseksi Venäjän hallitus ei Albrightin mielestä ole kyennyt riittäviin toimiin tässä taistelussa.
-Venäjän oikeusjärjestelmä ei pysty vastatoimiin rikollisia vastaan, joilla on erinomainen suhdeverkosto, Albright sanoi. Ulkoministeri Albright varoitti kuitenkin menemästä liiallisuuksiin Venäjällä vallitsevan lahjonnan ja korruption arvostelussa.

-On hyvä nähdä selkeästi Venäjää varjostava korruption pilvi. Se ei kuitenkaan ole koko kuva, Albright sanoi. Viranomaiset tutkivat Yhdysvalloissa ja muuallakin tietoja, joiden mukaan venäläinen mafia samoin kuin eräät venäläiset liikemiehet ja korkeat viranomaiset olisivat sekaantuneet yli 15 miljoonan dollarin pesuun amerikkalaisen pankin kautta. Eräiden tietojen mukaan rahanpesussa olisi ollut mukana myös IMF:n lainavaroja. Sveitsissä tutkitaan erillisessä jutussa tietoja, joiden mukaan venäläisiä - eräiden tietojen mukaan myös presidentti Boris Jeltsinin perheenjäseniä - olisi sekaantunut sveitsiläisen rakennusfirman korruptioskandaaliin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.