Mainos

Alankomaissa ulkomaailmasta eristetyn perheen uskotaan kuuluneen salaperäiseen lahkoon – tästä on kyse

0:20
58-vuotias ensin pidätetty mies ei ole kellarista löytyneiden lasten isä, vaan tilan vuokraaja.

The Guardian -lehti uutisoi, että poliisi selvittää  Alankomaiden Ruinerwoldissa maatalon kellarista löydettyjen ihmisten yhteyttä Yhdistymiskirkkoon eli moonilaisuuteen.

Poliisi on pidättänyt vapaudenriistosta ja terveyden vahingoittamisesta epäiltynä tilaa vuokranneen 58-vuotiaan itävaltalaismiehen, jonka uskotaan noudattavan perheen tavoin Yhdistymiskirkon oppeja. Myös perheen 67-vuotias isä on pidätetty samankaltaisin syin epäiltynä, ja häntä epäillään myös rahanpesusta. 

Moonilaisuus-niminen uususkonto syntyi Etelä-Koreassa 1950-luvulla. Uskonto yhdistelee opeissaan aineksia kristinuskosta ja aasialaisista uskonnoista. Liikettä johti Sun Myung Moon. Liike on tunnettu muun muassa massahäiden järjestämisestä ja sen jäsenet ovat kohahduttaneet muun muassa tuomalla kivääreitä jumalanpalveluksiin.

Ainakin isä kuului lahkoon

Saksalaisen Stern-lehden mukaan ainakin perheen isä oli lahkon jäsen. Yhdistymiskirkon tiedottajan mukaan mies ei kuitenkaan ole ollut enää vuosiin yhteydessä lahkoon. The Guardian puolestaan kertoo, että Josef B -nimellä tunnettu itävaltalainen vuokralainen ei ole koskaan kuulunut lahkoon virallisesti. 

Poliisi uskoo, että lahkolla on yhteys perheen eristäytymisen kanssa.

– Mielestämme kuusi ihmistä ei asunut siellä omasta tahdostaan, poliisin tiedottaja Nathalie Schubart linjaa.

Totuus valkenee vähitellen 

Perheen viisi lasta ja heidän 67-vuotias isänsä olivat eläneet vuosikausia eristyksissä ulkomaailmasta. Salaperäinen tapaus alkoi valjeta julkisuuteen, kun perheen vanhin poika alkoi käydä läheisessä pubissa kertomassa elämästään. Mies on ollut eristäytyneisyydestä huolimatta aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

MTV Uutiset uutisoi aiemmin, että perheen isä on saanut vuosia sitten halvauksen ja oli löydettäessä sairaana sängyssä.

Poliisi selvittää tapausta edelleen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja