Suomalaisnaisen siepannut pappi tilaili vimmatusti Zalando-paketteja ja väitti vankia "serkukseen" – tämä kaikki mysteeristä tiedetään

Sveitsin Luganossa ilmeni maanantaina rikosepäily, jossa 80-vuotiaan arvostetun katolilaispapin epäillään pitäneen 48-vuotiasta suomalaisnaista vankina kotonaan jopa 12 vuotta. Ulkoministeriö on tietoinen tapauksesta.

Mediatietojen mukaan monet paikalliset ovat olleet tietoisia, että nainen on oleskellut vaikutusvaltaisen papin Azzolino Chiappinin luona jo vuosia. Virallista oleskelupaa naisella eli viranomaisten tietojen mukaan ole ollut.

Chiappini on antanut ymmärtää, että nainen olisi hänen sukulaisensa, jonka hän on ottanut huomaansa avuntarpeen ja suojelun vuoksi. Pappi on kutsunut naista "serkukseen".

Mies on kertonut tutustuneensa naiseen teologian verkkokurssilla. Hänen mukaansa nainen saapui Luganoon vuosia sitten.

Kotietsinnässä on ilmennyt, että papin asunto oli varsin siivottomassa kunnossa. Lehtitietojen mukaan papin luona ei käynyt vieraita ja hänen elämänsä näytti ulospäin jopa salamyhkäiseltä. Naisen tapaus tuli ilmi sähköverkkoon liittyvän kotitarkastuksen yhteydessä.

Pappi ei ollut päästänyt kotiinsa ketään, ja lopulta viranomaiset alkoivat selvittää asiaa.

Postipakettien tulva

Lisäksi naapurit olivat ihmetelleet, miksi papin osoitteeseen toimitetaan tämän tästä Verkkokauppa Zalandon paketteja. Kotietsinnässä selvisi, että pappi oli hamstrannut taloonsa erilaista tavaraa sairaalloisella tavalla. 

La Regione -lehden mukaan nainen löytyi huoneesta postipakettien reunustaman kapea käytävän päästä. Valtaosa paketeista oli yhä avaamattomia. Asunnon omistaa Luganon kuuria eli katolisen kirkon hallintoelin.

Viranomaiset ovat takavarikoineet asunnosta muun muassa tietokoneita ja asiakirjoja.

Pappi pidätettiin perjantaina. Sveitsin yleisradioyhtiön mukaan hänet oli tiistaina vapautettu, ja hän saa todennäköisesti vastata tuleviin syytteisiin vapaalta jalalta. Paikallisen oikeuslaitoksen on määrä päättää mahdollisesta vangitsemisesta vielä tämän päivän aikana.

Chiappinin epäillään syyllistyneen  sieppaukseen, pakottamiseen ja pahoinpitelyyn tai vammantuottamukseen. Hän on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Papin asianajajan mukaan nainen olisi käynyt taannoin ensiaputarkastuksessa, jonka yhteydessä naisella ei ole ilmennyt fyysisiä vammoja. Lehtitietojen mukaan nainen oli kuitenkin löytynyt siivottomasta asunnosta heitteillejätetyn oloisena ja varsin huonokuntoisena.

Suomen ulkoministeriö tietoinen

Pappi on toiminut Luganon yliopiston teologian tiedekunnan johdossa vuoteen 2014 saakka. Mediatietojen mukaan hän paikallisesti hyvin tunnettu ja tehnyt aktiivisen virkauran muun muassa korkeassa johtoasemassa yleisvikaarina eli katolisen kirkon hiippakunnan johtotehtävissä Luganossa.

Paikallislehden mukaan Luganon katolinen uskonyhteisö on “shokkitilassa” tapauksen takia. Yliopisto puolestaan on julkaisemassaan tiedotteessa todennut, että se luottaa viranomaisten selvityskykyyn tapauksessa ja pidättäytyy vetämästä hätiköityjä johtopäätöksiä asiasta.

Paikallinen kuuria on luvannut avustaa viranomaisia kaikin tavoin tapauksen selvityksessä.

Suomen ulkoministeriö kertoi tiistaina MTV Uutisille olevansa tietoinen suomalaisnaisen tapauksesta ja hankkivansa asiasta lisätietoja. Ministeriö ei kommentoi yksittäisen henkilön tilannetta tarkemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja