Älä arkaile kumppanin seurassa! Tämä seksiteko parantaa tyytyväisyyttä seksielämään, väittää tutkimus

Voiko mies tunnistaa naisen orgasmin? 4:21
KATSO MYÖS: Entä voiko mies oikeasti tunnistaa naisen orgasmin? Seksuaaliterapeutti vastaa.

Jos parisuhteen seksielämä kaipaa piristystä, suosittelee tutkimus kokeilemaan itsetyydytystä – yhdessä kumppanin kanssa.

Etenkin pitkässä parisuhteessa seksielämä voi latistua ja kaivata jossain vaiheessa lisää kipinää. Nyt tutkijat ovat havainneet yhdessä masturboinnin parantavan seksuaalista tyytyväisyyttä, uutisoivat PsyPost sekä New York Post

Tutkijat halusivat haastaa perinteisiä näkemyksiä, kuten "seksi on yhtä kuin yhdyntä", "yhdynnässä pitäisi tapahtua orgasmi" tai "masturbaatio tapahtuu yksin ja päättyy orgasmiin". Usein masturbaatiota ei edes lasketa perinteiseen, kumppanin kanssa käytävään seksuaaliseen kanssakäymiseen mukaan. 

Englantilaisen Southamptonin yliopiston psykologian professorien johtama tutkimus tarkasteli 268 osallistujaa heidän intiimielämänsä ja niihin liittyvien tunteiden osalta. Tulokset esiteltiin International Journal of Sexual Health -julkaisussa. 

Itsetyydytystä yhdessä

Tässä tutkimuksessa tutkijat määrittelivät yhteisen masturbaation kumppanin läsnöoloksi tai osallistumiseksi oman itsetyydytyksen aikana. Tämä voi tapahtua seksiaktia ennen tai jälkeen tai ilman lainkaan seksiaktia. Esimerkiksi henkilö A voisi masturboida henkilö B:n katsoessa ja/tai masturboidessa tai henkilö A voisi masturboida ollessaan samaan aikaan kumppanin kanssa yhdynnässä. Masturbaation voi liittyä seksivälineitä.

Tutkimukseen osallistui 117 naista ja 151 miestä, jotka olivat iältään 18–65-vuotiaita. Kaikki osallistujat olivat parisuhteessa tai naimisissa, suurin osa heterosuhteessa.

Jo itsetyydytyksen tai "sooloseksin" nimi viittaa siihen, että sitä tehdään usein yksin, mutta tutkijat löysivät hyötyjä masturboinnista kumppanin läsnä ollessa. Ei siis kannata arkailla!

50,7 prosenttia osallistujista kertoi kokeilleensa yhtäaikaista masturbaatiota kahden viikon sisällä ennen kyselytutkimusta.

Osallistujilta kyseltiin 23 tunteesta liittyen heidän seksielämäänsä: osallistujia pyydettiin arvioimaan jokaisen tunteen vahvuus asteikolla 1–5. 

"Yksi avainlöydöistä oli..."

Yleisesti ottaen osallistujien tunteet yhtäaikaisesta masturbaatiosta olivat positiiviset, ja positiiviset tunteet sitä kohtaan saivat keskimäärin 29,58 pistettä 40:stä. 

Lisäksi he, jotka olivat kokeilleet itsetyydytystä yhdessä edellisten kahden viikon aikana, raportoivat todennäköisemmin suurempaa seksuaalista tyytyväisyyttä kaiken kaikkiaan kuin he, jotka eivät olleet hiljattain masturboineet kumppanin nähden. 

– Yksi avainlöydoista tutkimuksessamme oli se, että sekä miesten että naisten kohdalla yhtäaikainen masturbaatio oli itsenäisesti yhteydessä korkeampaan seksuaaliseen tyydytykseen, kiteyttää tutkimusta johtanut Dilan Kılıç PsyPostille.

Tutkimuksessa selvisi myös, että sekä miehet että naiset tyydyttävät itseään suurinpiirtein yhtä paljon, eli stereotypia useammin masturboivista miehistä ei tässä valossa pidä paikkaansa. Miehistä 63 prosenttia oli masturboinut yksin muutamaa päivää ennen kyselytutkimusta, naisilla luki oli 56 prosenttia. 

Luotettavampi reitti orgasmiin?

Kılıç muistuttaa, ettei seksuaalista nautintoa tulisi typistää pelkkään yhdyntään, sillä sukupuolten välinen epätasa-arvo koskien seksuaalista nautintoa on yleisempää, kun vaginaalinen yhdyntä priorisoidaan. Naiset kun tutkitusti saavat miehiä harvemmin orgasmin yhdynnässä. 

– Masturbaatio on luotettavampi reitti seksuaalisen nautintoon ja/tai orgasmiin naisten kohdalla. Ja vielä nimenomaisesti kumppanikontekstissa, yhtäaikainen masturbaatio on seksuaalinen toiminta, joka voi tarjota samat mahdollisuudet seksuaaliseen nautintoon ja orgasmiin molemmille sukupuolille.

Tutkija huomauttaa, että kumppanin osallistumista masturbaatioon suosittelevat seksiterapeutitkin, koska tällä tavoin nainen voi havainnollistaa kumppanille keinot, joilla orgasmi saavutetaan.

Katso myös: Kannattaako kumppanin kanssa harrastaa seksiä, jos itseä ei huvita? Tätä mieltä asiantuntija on tutusta seksineuvosta

Pitäisikö suhteessa harrastaa seksiä, jos ei haluta? Tätä mieltä on asiantuntija 1:09
Kasvaako halu hommiin ryhtymällä? Huomenta Suomessa vieraillut Parisuhdekeskus Katajan asiantuntija Laura Huuskonen kertoo mielipiteensä tutusta seksineuvosta. 

Lue myös:

    Uusimmat