Avioeroasianajajat varoittavat: Nämä asiat tuhoavat liittosi varmimmin

Jos ihminen tuntee, ettei kumppani kanna omaa osaansa vastuusta, liitto alkaa rakoilla.

Mykkäkoulu, itsekkyys ja pihiys – nämä kaikki voivat tuhota avioliiton! Huffington Post haastatteli avioeroihin erikoistuneita asianajajia ja koosti vastausten pohjalta listan asioista, jotka rasittavat suhdetta.

1. Kumppani ei auta lasten kanssa

Toinen kumppaneista ei koe olevansa tasa-arvoisessa suhteessa, koska hän huoltaa perheen asiat, lasten harrastukset, menot ja tulot, joiden eteen kumppani puolestaan ei tee mitään. Jos ihminen tuntee, ettei kumppani kanna omaa osaansa vastuusta, liitto alkaa rakoilla.

2. Ongelmia on, mutta niistä ei puhuta – koskaan

Ongelmaksi ei tässä muodostu se, mitä kumppani sanoo, vaan se, mitä hän ei sano. Ongelmat kasaantuvat, eikä kukaan uskalla keikuttaa venettä ja käsitellä vaikeita asioita. Pari hiljenee, ongelma hautautuu – kunnes toinen ongelma tulee tilalle. Koska ensimmäistäkään riitaa ei ole setvitty, kaunan tunne kasvaa.

Jossakin vaiheessa jännitys räjähtää typerän pikkuasian vuoksi, joka ei oikeastaan edes liity mihinkään.

3. Seksielämä ja intiimit kohtaamiset ovat menneisyyttä

Elämä on tullut puolisoiden keskinäisen suhteen tielle. Parin välillä ei ole yhteyttä, koska kommunikaatio ja intiimiys ovat kadonneet. 

4. Kumppani löysi exänsä Facebookista

Usein sosiaaliseen mediaan liittyvä addiktio on vain oire toisesta, ikivanhasta ongelmasta – pettämisestä. Viattomana alkanut kuulumisten vaihto syvenee pian henkiseksi pettämiseksi, tekstiviesteiksi ja lopulta fyysiseksi suhteeksi.

Lehden haastatteleman asianajajan mukaan kumppanit olisivat luultavasti pettäneet, vaikka sosiaalista mediaa ei olisi; he olisivat löytäneet toisen tavan uskottomuudelleen.

5. Avioliitosta on tullut kämppäkavereiden suhde

Eroa hakevien parien ongelmana on, että kumppani tuntuu tuntemattomalta ihmiseltä – siis aivan erilaiselta, kuin se ihminen, jonka kanssa rakkaussuhde vuosia sitten alkoi. Parit eivät vietä aikaa yhdessä, eivätkä he vaihda kuulumisia. Tämän takia he kasvavat erilleen.

6. Kumppani on itsekäs

Kumppani voi olla itsekäs monella tavalla: hän on pihi, ei halua kuunnella ja olla tunnetasolla läsnä, ei jaa vastuuta ja pahimmassa tapauksessa aloittaa salasuhteen sen sijaan, että yrittäisi hoitaa avioliiton ongelmat.

7. Kumppanit puhuvat erilaista kieltä rakkaudessa

Kun kumppanit ilmaisevat rakkauttaan eri tavoin, ongelmia on luvassa. Yksi osoittaa rakkautta tekemällä kotitöitä samalla, kun toinen odottaa sanallisia kehuja ja halauksia. Tässä tapauksessa antaja tuntee, ettei hänen tekojaan arvosteta. Samalla rakkaudenosoituksen saaja tuntee, ettei häntä rakasteta.

8. Kumppani pitää liittoa itsestäänselvyytenä

Kun pari on vasta tavannut, ilmassa on liehittelyä ja valloitusyrityksiä. Kumpikin yrittää viehättää toista ja tekee asioita hänen vuokseen. Kun papin aamen sitten on kuultu, kumppanukset lakkaavat yrittämästä samalla tavalla. Suhde nuutuu hitaasti, mutta varmasti.


***Lue myös:

    Uusimmat