Mainos

Al-Sadrin joukot lopettavat taistelut Bagdadissa

Kapinallisen shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin joukkojen kerrotaan myöntyneen neuvotteluissa luovuttamaan aseensa Bagdadissa. Yhdysvallat ei ole kuitenkaan vahvistanut tietoa virallisesti.

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadrin johtamat kapinalliset ovat luvanneet lopettaa taistelut bagdadilaisessa Sadrin kaupunginosassa, joka on shiiamuslimien tukialue. Uutistoimisto AFP:n mukaan al-Sadrin joukot luovuttavat maanantaista alkaen raskaat aseensa Bagdadissa ja saavat vastineeksi rahaa.

-Amerikkalaiset sotilaat ovat luvanneet olla ryhtymättä hyökkäyksiin Sadrin kaupunginosassa, ja me puolestamme kehotamme moskeijoiden kovaäänisillä taistelijoita lopettamaan hyökkäykset amerikkalaisia ja irakilaisia joukkoja vastaan, kertoi tulitaukoneuvotteluihin osallistunut Kareem al-Bakheet uutistoimisto AFP:lle.

Al-Bakheetin mukaan Yhdysvaltain Irakin-suurlähettiläs John Negroponte oli ollut paikalla, kun aselevosta sovittiin Irakin hallituksen edustajien kanssa. Yhdysvallat ei ole kuitenkaan virallisesti vahvistanut tietoa aselevosta.

Sadrin avustajiin kuuluva Abdul Zahra Suwaidiy vahvisti sen sijaan, että al-Sadrin ns. Mehdi-armeija lopettaa taistelutoimet irakilaisia ja amerikkalaisia vastaan. Hänen mukaansa neuvotteluissa oli sovittu, että kaikki irakilaiset vangit vapautetaan ja al-Sadrin joukkojen pidätykset ja pidätysyritykset lopetetaan.

Al-Sadrin Mehdi-armeija on jo kahteen otteeseen tänä vuonna noussut kapinaan amerikkalaisia ja irakilaisia joukkoja vastaan.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.