Mainos

AKT:n luottamusmies: Räty yksin ei ole syypää potkuihin

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n aktiivijäsenet järjestävät tänään mielenilmauksen vastalauseena viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen irtisanomiselle.

Irtisanomista laittomana pitävät Helsingin Seudun Linja-autohenkilökunta ry:n puheenjohtaja Tuulikki Aikio ja AKT:n nuorisovaliokunnan puheenjohtaja, luottamusmies Päivi Viljasalo kehottavat kaikkia jäseniä keskeyttämään työnsä minuutiksi kello 12.

- Mielenilmauksen tarkoituksena on pysäyttää ihminen ajattelemaan. Tämä tapaus on moraalisesti tuomittava, koska nyt me emme noudata niitä sääntöjä, joita me ay-liikkeenä vaadimme työnantajan noudattavan, sanoo Viljasalo.

Osa rivijäsenistä on eronnut ja osa on eroamassa liitosta vastalauseena Ahteen irtisanomiselle. Viljasalon mielestä eroaminen ei ole kannanotto.

- Kannanotto on se, että me yhdessä noustaan tätä asiaa vastaan. Jos et ole jäsen, kuinkas sitten vaikutat?

Ihmisiä väärillä paikoilla

Viljasalon mielestä Ahteen irtisanomisesta ei voi syyttää ainoastaan puheenjohtaja Timo Rätyä.

- Eihän tätä voi pelkkään Rätyyn vetää. Tässä on tehty päätöksiä äänestämällä.

- Meillä on ihmisiä väärillä paikoilla - mehän tarvitaan tällaisissa tilanteissa ihmisiä, jotka muodostavat oman mielipiteensä. Jos meidän vaikuttajat kuuntelevat ainoastaan puheenjohtajaa, niin silloinhan he eivät aidosti vaikuta jäsenistön puolesta - missä ovat vaikuttajaporukan omat ajatukset? Viljasalo toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.