Mainos

"AKT:n johto vaihdettava - Suomen lakia ja liiton arvoja ei ole noudatettu"

Vaikutusvaltaiset AKT:n jäsenet ovat lähettäneet mediatiedotteen, jossa todetaan, että liiton johdon pitää toimia Suomen lakien ja liiton arvojen mukaisesti. Heidän mielestään liitossa ei ole menossa vallankaappaus, vaan normaali demokraattinen vallanvaihto, jota jäsenistö haluaa.

Tiedotteessa muistutetaan, että valtaa AKT:ssa käyttää viime kädessä jäsenistö. Jäsenistö valitsee liiton edustajakokoukseen edustajansa, jotka edelleen nimeävät liiton valtuuston ja hallituksen lisäksi puheenjohtajan, liittosihteerin ja sihteerin. Valtuustolla on liiton sääntöjen mukaan oikeus vapauttaa tehtävistään kolme viimeksi mainittua, jos joku näistä on vakavasti laiminlyönyt tehtävänsä hoitamisen tai käyttäytymisellään aiheuttanut vakavaa haittaa liiton toiminnalle.

Tiedotteen mukaan jäsenistön tulee tukea demokraattisesti valittuja henkilöitä, mutta näiden tulee vastavuoroisesti toimia Suomen lakien, sekä liiton sääntöjen ja arvojen mukaisesti.

Tiedotteen ovat allekirjoittaneet muunmuassa valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja, Vuosaaren sataman ahtaajien pääluottamusmies Jape Lovén ja jyväskyläläinen Jukka Hämäläinen, joka järjestää Hilkka Ahteen tueksi mielenosoitusta Hakaniemen torille 15.3. Lisäksi allekirjoittajana on muunmuassa kolme muuta valtuuston jäsentä ja runsaasti naisia.

Rätyä ei mainita nimeltä

Heidän ja muiden allekirjoittajien mielestä liiton puheenjohtaja ja hallitus eivät noudata lakia ja liiton sääntöjä ja arvoja eivätkä näin ollen nauti enää jäsenistön luottamusta. Siksi liiton valtuuston tai vaihtoehtoisesti ylimääräisen edustajakokouksen on ryhdyttävä tekemään tarvittavat toimenpiteet vaihtaakseen luottamuksensa menettäneet henkilöt.

– Tämä on demokraattista päätöksentekoa, ei vallankaappaus. Tähän päätöksentekoon ei tule edelleenkään ottamaan osaa liiton henkilöstö, tiedotteessa todetaan.

– Liiton johtoon ja hallintoon tulee jäsenistöltä saadun palautteen perusteella valita henkilöitä, jotka turvaavat jäsenistönsä edunvalvonnan ja järjestötyön lisäksi myös liiton henkilöstön työhyvinvoinnin ja työrauhan.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet seuraavat henkilöt:

Jukka Hämäläinen (valtuuston jäsen, os. 045), Jape Lovén (valtuuston I varapuheenjohtaja, os 131), Jouko Aartolahti (os. 050 puheenjohtaja), Samppa Maunuksela (os. 050 varapuheenjohtaja), Reko Häyrynen (edustajakokousedustaja, järjestö- ja koulutusvaliokunnan jäsen, os. 007), Tuulikki Aikio (os. 009 puheenjohtaja), Jani Hartikka (os. 009), Erkki Pokkinen (os. 009), Tiina Sukupolvi (os. 026), Pilvi Salonen (os. 040), Annika Nurmi (valtuuston jäsen, Turku os. 100), Bo Mickos (linja-autojaoston puheenjohtaja, Loviisa, os. 047), Kari Virinsalo (sosiaali- ja työsuojeluvaliokunta, os. 113 puheenjohtaja), Jaska Hyvönen (Haminan autoalantyöntekijät os. 011 sihteeri), Reijo Tähti (Kotka, os. 001), Sirpa Vatanen (Lappeenranta, os. 062), Juha Helviö (Kotka, os. 001), Hannu Hämäläinen (Kuopio, os. 016), Aki Lilja (Äänekoski os. 103), Marko Leander (linja-autojaoston jäsen, os. 014), Sanna Ikäheimo (Helsinki, os. 007), Jere Pulska (valtuuston jäsen, os.026), Kalevi Viinikainen (Jyväskylä os. 008), Unto Ruuska (valtuuston jäsen, os. 066), Seppo Kesonen (Hankasalmi, os. 074), Päivi S. Rintamäki (Kouvola, os. 113 sihteeri), Johanna Honkaranta (Ulvila, os. 060), Teemu Ilván (os. 009), Markus Jokikokko (Nobina Konsernin pääluottamusmies, os. 048), Matti Loivamaa (Jyväskylä, os. 045) ja Timo Klemetti (Jyväskylä, os. 045).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.