Aki Riihilahti suolasi HJK:n pelaajat kovalla tavalla – Klubin kapteeni puolustautuu: "Kyllä minä olen sellainen jätkä"

4:36
Sebastian Dahlström iloitsi HJK:n tärkeästä voitosta: "Isot pisteet meille"

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on ruotinut viime aikoina seuransa tekemisiä mediassa kriittisesti ja puhunut kovasanaisesti muun muassa johtavien pelaajien puutteesta. HJK:n kapteeni Sebastian Dahlström kertoo nyt oman näkemyksensä tilanteesta.

HJK:lla on ollut tällä kaudella vaikeaa. Helsinkiläisseura majailee kotoisessa jalkapalloliigassa vasta neljäntenä ja se putosi pettymyksekseen Eurooppa-liigasta kolmannella karsintakierroksella latvialaista Riga FC:tä vastaan.

HJK:n kauteen on mahtunut päävalmentajanvaihto Mika Lehkosuosta Toni Koskelaan, ja tuoreeltaan toimitusjohtaja Riihilahti on ryöpyttänyt joukkuetta johtajuusvajeesta.

– Kaikkein isoin asia on tullut selväksi. Meillä ei ole tarpeeksi johtavia pelaajia pelillisesti eikä pukukopissa. Silloin, kun tarvii, ei ole pukukopissa Mako HeikkistäTeemu Tainiota, jotka nostavat muitten pelaajien tasoa. Meillä ei ole tarpeeksi pelaajia, jotka ovat sitoutuneita tähän hommaan. Se ei riitä, millainen taito sinulla on, Riihilahti latasi hiljattain Iltalehden haastattelussa.

– Yleensä joukkueesta nousee, jos siellä ei ole luontaisia johtajia, mutta tässä ei kukaan ole ottanut sitä roolia, Riihilahti niin ikään kommentoi.

Yksi pelaaja, johon katse tässä kohtaa kääntyy, on HJK:n kippari Sebastian Dahlström. Hän ei täysin allekirjoita Riihilahden sanoja.

– Sanotaan näin, että kun menee hyvin, silloin usein löytyy aika paljon johtavia pelaajia. Silloin on helppo olla johtava pelaaja ja johtaja siellä kentällä. Ainakin itse olen pyrkinyt olemaan koko kauden äänessä. En tiedä, kuinka paljon se kuuluu yleisöön, katsomoon, Dahlström sanoi MTV Urheilulle.

– Mutta kyllä minä olen sellainen jätkä, joka yrittää nostaa muita jätkiä siinä vierellä parempiin suorituksiin, vaikka on vaikeaa. En tiedä. Itse ainakin pyrin tekemään kaikkeni niin hyvin kuin pystyn. Ei pelkästään äänellä, vaan myös sillä, mitä tekee kentällä.

– Menee kaksinkamppailuihin ja hoitaa oman ruutunsa. Ei tarvitse sen enempää. Se on minun mielestäni johtavan pelaajan pelaamista.  

Dahlströmin mukaan HJK:n joukkueessa on riittävästi liidereitä.

– Kyllä minun mielestäni meillä on ihan riittävästi sellaisia jätkiä. Pelatessaan hyvin on johtavia ja pelatessaan omalla tasolla on johtavia pelaajia. Sen verran on laatua joukkueessa, että minun mielestäni siinä on johtavia pelaajia tarpeeksi, Dahlström summasi.

Mitä Dahlström ajattelee tuoreen Honka-voiton jälkeen HJK:n mestaruusmahdollisuuksista? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja