Mainos

Ajoneuvoveron valvonta vaikeaa tien päällä

Ajoneuvoveron maksaminen tänä vuonna erityisellä verolapulla muuttaa myös veronmaksun valvontaa tien päällä. Autoissa ei enää ole maksun suorittamista osoittavaa merkkiä viime vuosien tarran tapaan, ja tämä tekee valvonnan työläämmäksi. Veron periminen jälkikäteen on kuitenkin tehty nyt entistä aukottomammaksi.

Tuulilasitarrat ovat taas historiaa; tänä vuonna ajoneuvovero kannetaan maksulapuilla. Autoilijat säästyvät liimailulta, toisaalta poliisille asian tarkistaminen on nyt hankalampaa normaalin liikennevalvonnan yhteydessä.

Vanhakaan systeemi ei ollut suinkaan aukoton; tarroja väärennettiin ja liimailtiin väliaikaisesti autosta toiseen tarpeen mukaan vaihtaen. Nyt myös maksutietojen rekisteröintiä on tehostettu.

Autoaan myyvälle onkin nyt entistä tärkeämpää luovutustodistuksen tai vastaavan paperin tekeminen, jotta veroa ei myöhemmin karhuta. Näin voi teoriassa käydä, ellei ostaja hoida rekisteröintiä pykälien mukaan.

Poliisille veron kuten muidenkin asioiden valvonta helpottuu,kun Suomessakin saadaan yleiseen käyttöön partioautoihin sijoitettavat tietokonepäätteet. Auton ja ajajan tiedot voi silloin tarkistaa nopeasti partion omin voimin. Toistaiseksi sopiva tekninen ratkaisu on vielä haussa, mutta asia ratkennee lähivuosina.
(MTV3/Timo Nurmi)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.