Mainos

Äitiä solvattiin samaan aikaan sekä lihavaksi että huonoksi äidiksi: "Miksi ihmisillä on tarve sanoa tuomitsevat sanansa ääneen?"

Puiston leikkitelineeseen kiivennyt äiti huomasi yllättäen, että naiset katsovat häntä – tuomitsevasti.

Kun Ebony-Rose Vienna selaa Instagramiaan, moni kuva on hänen lapsestaan puistossa. Vienna vie poikansa puistoon melkein joka päivä, ja siellä he kiipeilevät, juoksentelevat ja pitävät hauskaa.

– Mutta tämä päivä oli erilainen, Vienna kertoo Kidspot-sivustolla.

Kyseisenä päivänä hän oli puistossa leggingseissä, hiukset nutturalla ja ilman meikkiä. Pojan kanssa telmiminen oli tehnyt hänestä punaisen ja hikisen.

– Huomasin kaksi muuta, minua hieman vanhempaa naista istumassa penkillä, katselemassa pikkuistensa leikkiä, mutten kiinnittänyt heihin paljoa huomiota, Vienna sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Leikkitelineeseen kiivettyään Vienna kuitenkin huomasi yllättäen, että naiset katsovat häntä.

– Sitten kuulin naurun ja "luuletko, että tuo kestää hänet? Voi tuota lapsiparkaa", ja sydämeni vajosi. Tunsin kuumuuden nousevan poskilleni ja kyynelten silmiini, Vienna kuvaa.

Hän jatkoi kiipeilyä leikkitelineessä, kunnes pääsi suoraan naisten jalkojen juureen laskevan liukumäen yläpäähän. Hän seurasi poikaansa alas.

– Kun katsoin suoraan näihin naisiin, saatoin nähdä heidän tietävän, että olin kuullut heidät, ja että he olivat järkyttäneet minua. He näyttivät häpeäviltä, kuten heidän kuuluikin, Vienna sanoo.

– Miksi ihmisillä on tarve sanoa tuomitsevat sanansa ääneen, kun he ovat niin negatiivisia? Kun he eivät tiedä mitään toisen elämästä? He eivät tienneet, että heräsin tänä aamuna viideltä treenatakseni ennen kuin perheeni herää. He eivät tienneet, että olen jo vaatekokoa pienempi kuin kuukausi sitten. He eivät tienneet, että annan kaikkeni päästäkseni hyvään kuntoon ja terveeksi, jotta voin olla se aktiivinen äiti, joka haluan olla, Vienna sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vienna huomauttaa, ettei naisille myöskään auennut hänen taistelunsa masennuksen ja tunnesyömisen kanssa, tai se, miten ylipaino on vaikuttanut hänen hedelmällisyyteensä. Joka päivä Vienna kuitenkin käy poikansa vuoksi leikkipuistossa, vaikka kokee häpeää kokonsa vuoksi.

– Joten, kanssavanhemmat, olkaa kilttejä ja yrittäkää olla tuomitsematta toista äitiä tai isää hänen kokonsa vuoksi. Loppujen lopuksi ette tunne hänen elämäänsä.

Vienna huomauttaa, ettei tuntemattoman ihmisen elämäntarinaa voi koskaan täysin tietää. Siksi omat, ilkeät ajatukset kannattaisikin pitää vain omana tietonaan.


***

0:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.