Sairaalan kyltti jakoi mielipiteet – vetoaa tuoreisiin vanhempiin vauvan puolesta: "Olkaa kilttejä, katsokaa minua..."

Onko vauvasi koskaan nukahtanut syliisi? Tämä lista on sinulle! 1:12
Onko vauvasi koskaan nukahtanut syliisi? Jos olet joskus yrittänyt luikerrella karkuun nukkuvan lapsesi alta, näitä asioita olet taatusti pähkäillyt...

Puhelimen käyttöä kritisoivasta kyltistä nousi raivo sosiaalisessa mediassa. 

Ash Cottrellin jakama kuva jakoi mielipiteet rankasti sosiaalisessa mediassa.

"Äiti ja isi, olkaa kilttejä, katsokaa minua..."

Ash oli ollut oman viisi päivää vanhan vauvansa kanssa erityisesti sairaiden pienokaisten hoitoon erikoistuneessa sairaalassa, kun hän huomasi seinällä kyltin.

Kyltissä on piirretty vauvan kuva sekä puhelin, jonka päällä on kieltomerkki. Kuvien vieressä luki:

"Äiti ja isi, olkaa kilttejä, katsokaa minua, kun imen maitoa. Olen niin paljon kiinnostavampi kuin puhelimesi! Kiitos".

Perään oli asetettu useita x-kirjaimia, jotka merkitsevät suukkoja.

"Tämä juliste tekee minut surulliseksi"

Ash päätti jakaa kuvan julisteesta Twitterissä.

– Tämä juliste tekee minut surulliseksi, hän kirjoitti otoksensa oheen.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ash kertoi myöhemmin tulleensa surulliseksi nimenomaan sen takia, että kyseinen kyltti on pitänyt ylipäätään tulostaa sairaalan seinälle. Hän on kyltin sanoman kanssa samaa mieltä.

"Aika surullista, ettet tajua, että vastasyntynyt vauvasi on kiinnostava"

Moni keskustelijakin oli samaa mieltä siitä, että puhelin pitäisi panna pois vauvan syöttämisen ajaksi.

Kiinalaistutkimuksen mukaan puhelimen käyttö lasten läsnäollessa saattaa masentaa ainakin esiteini-ikäisiä ja sitä vanhempia lapsia, kertoo Yahoo.

530 hengen tutkimuksen osanottajat olivat 10–18-vuotiaita. Selvityksen mukaan lapset, jotka kokivat jääneensä vaille vanhempien huomiota, ilmoittivat enemmän masennusoireita.

– Aika surullista, ettet tajua, että vastasyntynyt vauvasi on kiinnostava omalla tavallaan. Se, että katsot vauvaasi ja juttelet hänelle, on parhaita tapoja muodostaa yhteys. Lapsi katsoo sinua, vaikka söisi. En voi uskoa, että joku kyllästyy näin nopeasti, käyttäjä Janice Mcaux sanoo.

– Juliste on täysin oikeassa. Aika panna puhelin alas. Vauvasi tarvitsee sinua, hän jatkaa.

Juliste koettiin syyllistävänä ja tunnettasolla manipuloivana

Moni somekansalainen kuitenkin raivostui tavasta, jolla uusia vanhempia puhutellaan kuvassa.

– Rakas uusi vanhempi mahdottoman pelottavassa ja huolestuttavassa tilanteessa. Me, sinun vauvasi hoitajat, käytämme tunnetason manipulaatiota samalla, kun jätämme sinulle "suukkoja" ja teeskentelemme, että olemme lapsesi ääni. Toivomme, että luotat meidän edelleen tekevän hyviä päätöksiä pikkuisesi eteen, nimimerkki Dr Charlie Briar sanoo.

– Ei. 45 minuuttia vastasyntynyttä vauvaa (joka ei vielä hymyile tai ole vuorovaikutuksessa kanssasi) imemässä vs. uutiset ja Facebook? Kisa ei ole edes täpärällä, kaveri, Jennifer Lim sanoo.

– Tämä juliste on kauhea ja se pitää poistaa. Se häpäisee uusia äitejä ja asettaa heidät alttiiksi synnytyksenjälkeisen masennuksen synnylle. Olen aika vihainen sitä, että osasto koki, että tämä on sopiva asia seinälle ripustettavaksi, Jenna Michelle Pink sanoo.

"Puhelin pelasti henkeni"

Moni koki, että sairaalassa istuvalle, yksinäiselle vanhemmalle puhelin voi olla tuen lähde ja henkireikä, joka tarjoaa pienen tauon rankkaan arkeen.

– Kun lapsesi on sairaalahoidossa, sinulla ei ole muita vaihtoehtoja kuin istua ja katsoa vauvaasi. Koko päivän. Tuntikausia. Et voi viedä lasta kotiin ja halia ja rakastaa ja olla hänelle äiti. Jos osan noista tunneista katsot puhelintasi helpottaaksesi osastotuntien tylsyyttä, kenenkään ei pitäisi torua sinua, nimimerkki G Paris sanoo.

– Poikani sulki aina heti silmänsä, kun söi. Varsinkin yöllä, kun olin huolissani siitä, että nukahdan, puhelin pelasti henkeni. Miksi vain tuijottaisin lapseni päätä? Marie Farmer ihmettelee.

Lue myös:

    Uusimmat